El PP difon un document amb males pràctiques d'”alcaldes radicals” com Colau

0
PP document contra colau
EP: PP contra alcaldes
PP document contra colau
EP: PP contra alcaldes

Alerten d’enxufisme, mala gestió, atac als símbols nacionals i incompliment de promeses sobre desnonaments

La direcció del PP ha difós un document cap a les “males pràctiques dels alcaldes radicals gràcies al PSOE” després de les eleccions municipals del mes de maig, en què inclouen l’edil de Barcelona, Ada Colau.

En ell enumeren un llistat de mesures que, segons la seva opinió, confirmen la seva mala gestió, atacs als símbols nacionals, incompliment de promeses electorals en matèria de desnonaments i enxufisme.

L’informe del PP, de gairebé una vintena de pàgines i a què ha tingut accés Europa Press, repassa les mesures adoptades a Barcelona, Badalona, Madrid, València, Saragossa, A Corunya, Cadis, Pamplona i Santiago, que considera “ajuntaments radicals de Podem, Marees, Ara en Comú, Sí es pot o EH Bildu”.

Precisament, el PP ha elegit Cadis per fer aquest divendres un acte en el qual repassar aquests 100 dies dels governs municipals governats per Podem i PSOE i sotmetre’ls “a la prova del cotó”.

Considera que hi ha hagut ocurrències en aquests mesos i han tractat “de parlar de nous temps, però apliquen les més velles polítiques”, en paraules del responsable de Sectorial, Javier Maroto.

ESPECIAL SEGUIMENT A MADRID I BARCELONA

En matèria de desnonaments, el PP recorda que la paralització de desnonaments ha estat una de les “banderes” d’aquests regidors i posa exemples d’aquests nou consistoris.

En el cas de Madrid, on governa Manuela Carmena, el PP assenyala que el seu equip ha acabat reconeixent que no poden paralitzar les resolucions judicials i que “prometre la paralització dels desnonaments en aquests termes ha estat un error”.

També destaca que l’alcaldessa Ada Colau prové de la Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH) i subratlla que ha imposat “les primeres 12 multes a entitats bancàries per tenir pisos buits per augmentar el parc d’habitatge social, tot i que el principal propietari d’habitatge buida és l’Ajuntament”.

Els populars fan especial èmfasi en el que consideren “atacs als símbols nacionals” i citen com a exemples retirar el bust del rei Joan Carles I del Saló de Plens a Barcelona; absència de l’alcalde el 25 de juliol, Santiago Apostol, en les ofrenes religioses tradicionals a la catedral de Santiago; penjar la ikurriña de la façana de l’Ajuntament el dia de Sant Fermí al pregó de les Festes a Pamplona; i eliminar la presència de la bandera d’Espanya a València, que era habitual en la batalla de flors.

“DESPRESTIGI INSTITUCIONAL”

En el capítol de ‘mala gestió i desprestigi institucional’, el PP indica que Carmena va prometre cinc mesures en els primers 100 dies i “cap s’ha complert”: “Paralitzar desnonaments, paralitzar la privatització de serveis públics, externalització de serveis municipals i venda de patrimoni, acabar amb la pobresa energètica, pla urgent d’inserció laboral per a joves i garantir l’accés a la sanitat a totes les persones independentment de la seva situació”.

El PP critica a més “la paràlisi” de l’ajuntament i cita com a exemple el fet que grans operacions generadores de creixement i ocupació, com Campamento o Chamartín, “estiguin en risc”.

BARCELONA

Pel que fa a Barcelona, situa com a exemple de mala gestió la suspensió de llicències per a nous hotels durant un any, ampliable a dos, fet que suposa un “perjudici per a la reactivació econòmica” de la ciutat, permissivitat davant dels manters i disminuir la presència de guàrdia urbana en la campanya turística d’estiu.

Alhora, el PP aprecia “dèficit democràtic” en aquests regidors perquè “presumeixen de democràcia participativa i les grans decisions no les consulten amb els ciutadans”, com segons la seva opinió ocorre a Madrid.

En el cas de València, censura que vulguin “convertir el 9 d’octubre, dia de la Comunitat valenciana, en la diada de la Comunitat Valenciana, a imatge i semblança de la Diada catalana”.

“ENXUFISME”

El PP també parla d’enxufisme en diversos consistoris, i diu que “Ada Colau fitxa la seva parella, Adrià Alemany, com a assessor tot i que en aquesta ocasió la nòmina la pagarà Barcelona en Comú”.

A Madrid, al·ludeix diversos ascensos, com el marit de la seva neboda, nomenat cap de gabinet de l’alcaldessa, i “el pare de la portaveu, Luis Maestre, cap de l’administració tributària de Madrid”.

També recull en aquest documents exemples del que el PP considera “odi i sectarisme”.

A Pamplona, per exemple, critica que l’alcalde “menyspreï el seu paper institucional” i es fotografiï amb la Ikurriña i el lema Gora País Basc.

I a Madrid fa esment dels tuits de regidors de Podem com Guillermo Zapata “menyspreant les víctimes del terrorisme i banalitzant a les de l’Holocaust”.