El PP i el seu racisme electoral

0

La candidata del PP de L'Hospitalet, després d'un niqabLa candidata del PP de L’Hospitalet, darrere d’un niqab

El PP de L’Hospitalet ha accentuat la seva posada en escena xenòfoba a la recta final de la campanya. En un acte centrat en la immigració, els conservadors ha repartit un fullet en el qual cobreixen a la seva candidata, Sonia Esplugas, amb un niqab. A la primera pàgina del fullet repartit apareix una franja horitzontal amb els ulls d’Esplugas sobre la frase ” Defensem la nostra cultura i la nostra llibertat“, simulant que estigui coberta amb l’abillament islàmic. Quan es torna la pàgina, apareix la cara completa de la candidata i diverses propostes electorals, com prohibir el vel i vetar les ajudes socials als immigrants que “vulnerin les nostres normes de convivència”. A més comenta, “si un immigrant vulnera les nostres normes de convivència reiteradament, ni obtindrà l’informe d’arrelament, ni accedirà a les ajudes corresponents”, sostenen els populars en la campanya. I reiteren la seva proposta, llançada en precampanya, de demanar cinc anys d’empadronament per poder accedir als serveis socials complemetaris no bàsics.

Aquesta és el segon full electoral repartit pel PP de la localitat per donar a conèixer les seves propostes antiinmigració. El mes passat la formació va fer una bustiada,i va repartir un full de propaganda on proposava limitar comerços com a basars i quebabs, a més de sol·licitar 5 anys d’empadronament per accedir a determinades ajudes socials. La campanya, titulada “Pensem el mateix”, va en la línia del discurs que el PP català està esgrimint davant les municipals, a imatge de la que l’any 2011 va portar a Xavier García Albiol a l’alcaldia de Badalona. Esplugas, que freqüentment lliga immigració i inseguretat, s’ha mostrat com una orgullosa defensora de les polítiques antiinmigració aplicades a Badalona pel seu partit.

L’anomenat “model Albiol” és la línia principal de la campanya municipal del PP a Catalunya. La setmana passada el PP de Barcelona va repartir fulls propagandístics al Raval, el barri amb més població immigrant de la ciutat, assegurant que el “el Raval no pot convertir-se en un gueto islàmic“. Alberto Fernández Díaz, alcaldable per Barcelona a més de germà del ministre d’Interior, no és l’únic candidat del PP català que ha centrat la seva campanya en la immigració. A Rubí la candidata del PP Mònica Querol utilitza com a eslògan de campanya la frase “Primer els de casa!” usada habitualment pel partit xenòfob Plataforma Per Catalunya.

Davant l’embranzida de Ciutadans, que podria arrabassar llocs clau a la formació d’Alicia Sánchez Camacho, el PP català ha optat per refugiar-se en el discurs contra la immigració que, fins ara, havia vingut fent PxC, un partit de clar tall racista que en les legislatures passades va obtenir representació a ciutats importants com Vic, L’Hospitalet, Manresa o el Vendrell.

De fet, els populars van començar a incendiar el discurs de la immigració poc abans de la campanya electoral, amb una bateria de propostes al Parlament en les quals reclamaven limitar les ajudes socials o prioritzar la sanitat per a “ciutadans de ple dret”, cosa que va també en la línia de Ciutadans, que considera que els immigrants sense papers no han d’accedir a tot el catàleg de sanitat pública i advoquen ferventment per prohibir el vel.

SOS Racisme va anunciar la setmana passada que portaria la campanya del PP a Catalunya davant la Fiscalia de l’Odi, i van lamentar que el PP hagi optat per copiar l’estil d’altres partits europeus que busquen rèdits en un discurs antiinmigració.