El Premi Loop Discovery 2016 ha sigut atorgat a Igor Simic

0
LOOP | Diari Catala
LOOP Barcelona

El premi és un reconeixement a l’obra ‘Melancholic Drone

La II edició del Premi Discovery, impulsat pel festival de videoart Loop Barcelona, ha guardonat aquest dimarts el serbi Igor Simic per la seva obra ‘Melancholic Drone‘, en què un dron militar reflexiona sobre la seva “desaprofitada existència”, ha explicat en un comunicat el certamen, al qual s’han presentat 600 creadors de 70 països.

El peruà Daniel Jacoby ha recollit la menció especial del jurat per ‘Ahold of Get the Things To‘, durant la cerimònia d’entrega en l’Antiga Fàbrica Damm a Barcelona dels premis, creats per fomentar l’experimentació en la creació audiovisual i impulsar la presència de nova creació en els circuits expositius professionals.

Han format part del jurat professionals internacionals, com el comissari independent David Armengol; el director del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba), Ferran Barenblit; la directora d”A Tali of a Tub’ Carolyn H. Drake, i el director d’exposicions de l’Eye Film Institute d’Amsterdam, Jaap Guldemond.

D’entre els 40 vídeos seleccionats en una primera fase, el jurat va escollir com a finalistes els treballs de Stijn Demeulenaere, Pol González Novell, Louis Henderson, David Krippendorff, Lauren Moffatt, Daniel Monroy Cuevas, Paloma Polo i Jani Ruscica, a més dels dos premiats.

Festival de videoart

Les obres finalistes podran veure’s en una exposició a la Sala de la Cocció de l’Antiga Fàbrica Damm fins al 4 de juny, coincidint amb la celebració del festival de videoart LOOP Barcelona 2016, que abordarà entre el 26 de maig i el 10 de juny la relació entre videoart i cinema; després podrà veure’s l’exposició a Vilanova i la Geltrú i a Sant Cugat (Barcelona).

Al costat dels seus treballs, s’exhibirà en itinerància el vídeo de Johanna Reich, seleccionat mitjançant votació popular en el canal de vídeo en línia del premi –obert fins al passat 1 de maig–.

Els finalistes de l’edició del 2015, en què es va premiar l’obra ‘Seeds‘ de l’israelià Shahar Marcus, han viatjat durant l’últim any per Espanya, i han visitat Madrid i Rubí (Barcelona), i per ciutats internacionals com Roscrea (Irlanda), Johannesburg (Sud-àfrica) i Istanbul (Turquia).