El dispositiu de Realitat virtual d’HTC i Valve arriba als 987 € sumant costos d’enviament i preu de venda, fent encara més car el perifèric respecte als Estats Units

El preu de HTC Vive, les ulleres de Realitat Virtual coproduïdes per la multinacional taiwanesa HTC i la desenvolupadora de videojocs Valve, és notícia. L’últim dia de febrer ha estat l’elegit per iniciar el període de reserves d’un dispositiu fabricat als Estats Units, on es ven per 799 dòlars, que resultarà molt més car per un ciutadà europeu.

Per començar, el preu de HTC Vive a Europa s’ha disparat fins als 899 € (976 dòlars). Però, encara parlem d’un preu que no inclou els costos d’enviament. En cas de voler-lo rebre a Espanya, hem de sumar 88,33 € al -ja de per sí- desorbitat preu del dispositiu, fent que el preu total ascendeixi fins als 987 euros. És a dir, un ciutadà estatunidenc pagarà gairebé 250 euros menys que un català. Pots comprovar el preu de HTC Vive mitjançant la web oficial, a través de l’enllaç següent.

HTC Vive es retarden fin a abril de 2016 | Diari Català
Imatge d’arxiu de les HTC Vive | Font: HTC

A hores d’ara, per tant, el preu de HTC Vive el converteix amb el dispositiu més car del panorama de la realitat virtual. Oculus Rift, l’aposta de Facebook, arribarà al mercat per 699 €. D’altra banda, cal dir que HTC Vive es distribueix amb dos comandaments i dues càmeres que monitoritzen el nostre moviment, un conjunt de dispositius que suma un total de 70 sensors que, a priori, han d’oferir una experiència superior a la d’Oculus Rift.

El mercat de la Realitat Virtual el tanquen Samsung, amb Samsung Gear VR per un preu inferior als 100 euros (el dispositiu és per a telèfons mòbils i ja es pot adquirir, sense cost si es reserva el nou Samsung Galaxy S7) i HoloLens, la proposta de Microsoft que ara mateix només distribueix el kit de desenvolupament, a un preu de 3,000 dòlars.