Se situa en mínims des de fa sis anys

El preu del litre de gasoil ha caigut per primera vegada en els últims sis anys per sota de l’euro i s’ha situat en els mínims de finals del 2009, després d’haver registrat un descens del 4,27% respecte al final del 2015, segons dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea (UE).

En concret, el litre de gasoil se situa en una mitjana de 0,962 euros, fet que suposa el nivell més baix des de l’últim trimestre del 2009.

Aquest carburant, consumit per prop del 70% del parc automobilístic espanyol, costa actualment un 12,7% menys que a començaments de l’any passat.

Pel que fa a la gasolina, el seu preu se situa en una mitjana d’1,13 euros, un 0,7% menys que l’última dada de finals del 2015 del Butlletí Petrolier de la UE. Així, s’acosta als mínims de l’any passat.

Aquesta caiguda en els dos carburants coincideix amb els mínims marcats en els preus del cru. El preu del barril de petroli Brent se situava aquest matí per sota dels 33 dòlars, davant de l’empitjorament de les perspectives de creixement mundial i la incertesa per la situació a la Xina, el seu nivell més baix des d’abril del 2004.