El primer kit OSVR, les primeres ulleres VR Open Source

  0
  Primer kit OSVR d'ulleres VR Open Source | Diari Català

  Primer kit OSVR d'ulleres VR Open Source | Diari Català

  Ja es pot adquirir el primer kit OSVR d’ulleres VR Open Source.

  El kit OSVR (Open Source Virtual Reality) és un projecte de codi obert destinat a facilitar als desenvolupadors un estàndard que tots puguin acceptar, utilitzar i aprofitar per cristal·litzar els seus millors esforços a desenvolupar hardware VR.

  Tot el hardware que compon el kit OSVR és Open Source, i fins i tot tu mateix pots construir-te les ulleres descarregant els esquemes i instruccions corresponents que estan disponibles per a tothom a la web del projecte.

  El projecte, recolzat per companyies del sector tecnològic i de l’entreteniment com Razer, Intel, Leap Motion o Gearbox, ha posat a la venda un model de l’OSVR Hacker Dev Kit per 299,99 $, encara que comprat des d’Espanya el preu és de 349, 99 euros.

  Primer kit OSVR d'ulleres VR Open Source | Diari Català

  Razer, una de les companyies que participen en el kit OSVR, accepta comandes en la seva botiga, però la primera remesa de 10.000 unitats es troba esgotada. Es pot reservar un Hacker Dev Kit i armar-se de paciència: s’espera que comencin a rebre a partir del 26 de novembre.

  Pel que fa al Hacker Dev Kit OSVR en si, la qualitat dels seus components (per cert, actualitzables a mesura que sigui necessari) està garantida i de fet, segons els seus responsables, la distorsió de la imatge amb les lents incloses és d’un 13% , molt inferior a l’habitual que supera el 30%.

  El kit OSVR està format per unes ulleres amb un sistema de dues lents que presenten un camp de visió diagonal de 100º, (90º H x 90º V). Per a aquells que utilitzen ulleres, poden ajustar la distància entre pupil·les i les diòptries.

  El sensor del kit OSVR integra acceleròmetre, giroscopi i brúixola i es pot reprogramar per afegir o canviar funcions, mentre que la pantalla OLED de 5,5 és Full HD, amb 1.920 x 1.080 de resolució, 401 ppp, 60 fps i 120 Hz .

  Les ulleres ofereixen tres connexions USB 3.0, una per a accessoris externs i dos per a expansions internes i la màscara facial de les ulleres es pot desmuntar i està composta per una còmoda escuma de microfibra.

  El software es pot executar en Android, Windows i Linux i la compatibilitat és sorprenentment àmplia: els jocs creats amb els motors gràfics més populars, com Unreal Engine 4, Unity 3D, Chrome cerca, Unigine, etc. són totalment compatibles amb OSVR, mentre que en l’altra direcció les aplicacions i jocs desenvolupats sobre el kit OSVR podran executar-se en altres dispositius maquinari com Oculus Rift.