El PSC alerta sobre el Pla Hidrològic de l’Ebre

0
Jordi Terrades PSC
Jordi Terrades, secretari de Medi Ambient del PSC, amb Pere Navarro | Foto: Europa Press

Des del PSC s’adverteix de “greus conseqüències” que pot tenir el Pla Hidrològic, que pot agreujar els problemes del Delta de l’Ebre

 

El diputat i secretari de Medi Ambient del PSC, Jordi Terrades, ha alertat de les “greus” conseqüències que pot tenir el Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre, aprovat aquest divendres pel Govern espanyol.

En un comunicat, ha explicat que els cabals ambientals que es recullen en la iniciativa són insuficients, fet que incrementarà els problemes que acumula el Delta, com la regressió del litoral, la falca salina i la qualitat de l’aigua de les dues badies.

A més, ha advertit que el nou pla pot complicar el combat de les plagues que afecten la biodiversitat del Delta, i que els usos que es vol donar a l’aigua provocaran un “dèficit hídric en existir una insuficiència de recursos per a nous regadius no justificats”.

L’eurodiputat d’Unió, Francesc Gambús, també ha criticat l’aprovació del pla, i ha anunciat una bateria de mesures al Parlament Europeu i la Comissió Europea per frenar aquesta “barbàrie ecològica i econòmica” per al Delta de l’Ebre. A més, ha recordat que l’octubre del 2012 el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ja va condemnar l’Estat per incomplir la directiva marc de l’aigua.

Coincidint amb l’aprovació del pla, la Plataforma en Defensa de l’Ebre ha convocat una concentració de rebuig aquest divendres a les 19.30 hores a la plaça del Carrilet de Tortosa (Tarragona).

Compartir
Article anteriorCondemnat a 18 anys per abusos sexuals a dues nebodes
Article següentArtur Mas fa “un pas al costat”. Carles Puigdemont serà el proper president
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]