El PSC vol a Barcelona dins la xarxa de ciutats lliures de tràfic de dones i nens

0
Carmen Andrés - diari catala

El PSC insta Barcelona a sumar-se a la xarxa de ciutats lliures de tràfic de dones i nens

El PSC de Barcelona presentarà una declaració institucional al ple municipal del divendres 1 d’abril per instar l’Ajuntament a adherir-se a la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones, nens i nenes destinats a la prostitució, ha informat el partit aquest divendres en un comunicat.

La portaveu municipal socialista, Carmen Andrés, ha destacat que la finalitat de la declaració és “sensibilitzar la població que la prostitució implica violència de gènere i explotació sexual de les dones”.

Després d’assenyalar que ciutats governades pel PSC com Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Boi de Llobregat (Barcelona) ja formen part de la xarxa, ha explicat que la declaració també pretén “deslegitimar social i públicament els prostituïdors, actors responsables i còmplices actius així de violència de gènere”.

Ha dit que la xarxa —impulsada pel Moviment Democràtic de Dones, la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta i associacions abolicionistes— aposta per abordar l’arrel d’un fenomen que el PSC considera que vulnera els drets humans més fonamentals, després del que ha advertit Andrés: “Si es regula la prostitució, educar en la igualtat a les nostres ciutats serà impossible”.

A més d’aquesta declaració, el PSC defensarà a la comissió municipal de Presidència de la setmana que ve una proposició perquè les ordenances prevegin la publicitat sexista com a “usos no admesos”, i que els serveis municipals sancionin aquestes pràctiques.