Eva Granados
La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados | Foto: Europa Press

La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha deplorat que el Govern oblidi la reactivació econòmica, les necessitats socials i els milers de catalans en risc d’exclusió.

En roda de premsa al Parlament, Granados ha destacat que l’encaix català ha d’estar a l’agenda del Govern però no ha de “monopolitzar-la”, cosa que considera que està ocorrent actualment mentre multitud de ciutadans necessiten ajuda.

Ha assegurat que l’executiu català no està complint moltes de les mesures que s’han aprovat al ple monogràfic sobre pobresa que s’ha fet el març i que la seva activitat en matèria social es troba en un estat de paràlisi: “Dedica el 100% de les seves energies a un debat identitari i a fulls de ruta impossibles sense una majoria social que doni suport a les aventures secessionistes”.

També ha alertat que la Taula de seguiment dels compromisos d’aquell ple monogràfic hauria d’haver-se reunit abans d’estiu i encara no ho ha fet, i ha exigit al Govern que la convoqui com més aviat millor, tenint en compte les necessitats socials.

Àmbits com la dependència, la sanitat, la renda mínima d’inserció i l’ocupació estan i han estat abandonats per l’executiu de Carles Puigdemont, que “s’escuda” en uns impagats de l’Estat que Granados ha destacat que són certs però que poden esmorteir-se amb polítiques decidides i compromís, cosa que ja fan les comunitats autònomes liderades pels socialistes.

Granados ha lamentat que la qüestió de confiança del 28 de setembre hagi provocat que els plens ordinaris s’hagin posposat fins a finals d’octubre i amb això l’activitat de control dels grups de l’oposició al Govern.

Crema de banderes

Sobre la crema de banderes en la manifestació anticapitalista de diumenge passat, Granados ha destacat que al PSC no li agrada veure imatges de símbols en flames, i ha instat a respectar-los.

Preguntada per si el Govern en funcions podria suspendre l’autonomia de Catalunya en el cas que es culmini el full de ruta independentista, ha destacat que els socialistes no valoren aquest escenari: “No creiem que ens puguem situar en ell en cap moment i d’aquest article -el 155 de la Constitució- sovint es fa una lectura més àmplia del que diu la seva literalitat”