El PSC de Barcelona demana pisos socials

0
Daniel Mòdol - diari Català
Daniel Mòdol

I pressió a la banca per l’emergència habitacional

El regidor del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Mòdol, ha demanat aquest divendres al Govern municipal que impulsi polítiques de pressió als bancs perquè introdueixin els pisos que provenen de desnonaments al mercat a preus de lloguer social i la construcció de més pisos socials.

   Mòdol ha criticat les mesures que ha pres el consistori sobre la “mobilització d’habitatges”, després que el Govern municipal ha anunciat la renovació del conveni amb la Fundació Habitat3 per destinar els pisos buits que provenen de propietats particulars al lloguer social, ha informat el partit en un comunicat.

Ha valorat l’acord per a la cessió de pisos com una mesura “lenta i de costos elevats”, i ha defensat polítiques per construir pisos socials i pressionar als bancs que tenen pisos mitjançant multes perquè els que estan buits tornin a estar al mercat a preu de lloguer social.

   Mòdol ha qualificat d'”insuficient” el conveni entre el consistori i la Fundació Habitat3 que pretén arribar a la xifra de 235 nous habitatges cedides, dels quals fins avui només se n’han destinat 137 a lloguer social.

Ha reclamat que es garanteixin les inversions “prioritàries” de l’Ajuntament, fet que, segons ell, ara mateix passa per la construcció d’habitatge públic, i ha subratllat que la construcció de 450 habitatges previstes a la plaça de les Glòries prevista des del 2011 s’ha endarrerit.