El PSC de Barcelona proposa a Lucena

0
PSC de Barcelona
PSC de Barcelona
PSC de Barcelona
PSC de Barcelona

Prioritza Germán Rodríguez i Carles Martí per acompanyar Chacón

La Comissió Electoral de la federació del PSC de Barcelona ha aprovat presentar com a candidats a acompanyar Carme Chacón a la llista per a les eleccions generals, el diputat al Congrés Germán Rodríguez i el senador Carles Martí, mentre que ha relegat l’exportaveu del Parlament Maurici Lucena a una llista secundària de candidats, han informat a Europa Press fonts socialistes.

El criteri que ha seguit el PSC de Barcelona per efectuar la proposta és apostar com a primera opció per als candidats que han estat votats per cinc o més agrupacions del PSC barceloní i deixar a una segona llista aquells que només han rebut el suport d’entre una i quatre agrupacions –Lucena ha rebut l’aval de dues–.

A més de Rodríguez i Martí, a la llista dels més votats per acompanyar Chacón hi figuren els diputats al Congrés Meritxell Cabezón, Lourdes Muñoz i Isabel López, i l’exregidor de Barcelona, Gabriel Colomé.

COMISSIÓ DE LLISTES

Aquestes apostes es traslladaran a la comissió de llistes del PSC, que divendres configurarà una proposta definitiva, que es votarà dissabte al Consell Nacional del PSC.

Tot i que el partit elaborarà la llista de Chacón d’acord amb les votacions de les federacions, la direcció pot incorporar en última instància candidats afins, tot i que no hagin rebut l’aval de les bases.

D’aquesta manera, tot i que Lucena no sigui l’aposta principal del PSC de Barcelona, la seva federació podria acabar acompanyant Chacón en el seu camí al Congrés, tenint en compte la seva proximitat al líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, i al líder del PSOE, Pedro Sánchez.