El PSC i Barcelona en Comú podrien pactar a l’Ajuntament

0
Ada Colau Jaume Collboni Ajuntament de Barcelona
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder del PSC, Jaume Collboni. Foto: Europa Press.

Segons informa el digital El Nacional, el PSC confia en tancar un acord amb Barcelona en Comú en les pròximes setmanes

Des del PSC i Barcelona en Comú s’estan ultimant els detalls de les negociacions per un acord a l’Ajuntament de la capital. Així ho ha explicat avui el digital El Nacional, que ha publicat que les converses s’estan portant a terme directament entre l’alcaldessa Ada Colau i el cap de llista socialista, Jaume Collboni. Totes dues formacions esperen rebre el suport del Grup Municipal d’Esquerra Republicana, tot i que no tindrien cap persona a l’equip de govern.

Aquest pacte seria per obtenir un govern més sòlid, encara que entre PSC i BComú no sumen majoria absoluta ja que entre els dos sumen 15 regidors dels 41 totals. La notícia sobre aquest possible acord arriba just després de les declaracions de l’exalcalde Xavier Trias al Dinar Cambra dijous passat. El líder municipal de Convergència va afirmar que “seria magnífic” fer una moció de censura i prendre-li l’alcaldia a Ada Colau.

Xavier Trias sap que no té els suports suficients per portar-la endavant però tot i així ha criticat la gestió de Colau i la seva Executiva, que segons l’exalcalde “oblida que té una majoria curta que exigiria altes dosis de diàleg”. Va seguir el seu discurs dient que el govern de Barcelona en Comú és “sectari i que presumeix d’inexperiència”.

Sense resposta dels grups

Si el PSC entrés en el Govern municipal, Convergència perdria un suport important a la possible moció de censura. Ara bé, cap dels grups municipals esmentats ha volgut confirmar o desmentir aquestes informacions. Des de Diari Català s’ha intentat parlar amb el PSC i Convergència però per raons diverses no ha estat possible. La manca de concreció per part de les formacions municipals fa pensar en què cap de les decisions està realment clara i que tot podria canviar en les pròximes setmanes.

El paper d’ERC, amb cinc regidors a l’Ajuntament de Barcelona, és el més difós ja que, tot i que segons El Nacional tant PSC com BComú compten amb ells com a suport, els republicans porten des de l’inici de la legislatura mostrant-se amb contradiccions respecte al paper del PSC. En un moment donat, ERC va intentar vetar els socialistes tot i que sense èxit, però asseguren que estan diposats plenament a pactar.