El PSC perd la provincia de Barcelona per primer cop

0
20-D Col.legi Públic Rius i Taulet de Barcelona (2)
Un votant, a punt de dipositar el seu vot a un col·legi de Barcelona | Foto: José Luís Gómez Galarzo

EnComúPodem aconsegueix guanyar al PSC a la circumscripció de Barcelona

EP / EnComúPodem ha guanyat a la circumscripció de Barcelona amb el 26,9% dels vots i ha aconseguit nou diputats, gairebé el doble dels cinc que ha aconseguit el PSC, que per primera vegada a unes generals no ha guanyat a la província i ha baixat a segona força, amb el 16% dels suports.

Amb el 99,92% escrutat, el PSC ha perdut la meitat dels seus diputats i més de deu punts percentuals en els vots de la circumscripció, en què ERC ha quedat tercera també amb cinc diputats, i n’ha guanyat tres respecte al 2011, quan va obtenir-ne dos i va ser cinquena força.

C’s, que entra per primera vegada al Congrés, ha aconseguit quatre escons, els mateixos que Democràcia i Llibertat (DL) –en què s’integra CDC, que el 2011 va aconseguir amb Unió nou diputats per CiU, ara dissolta– i que el PP, que ha perdut tres diputats.

A les eleccions generals del 2011, el PSC va guanyar a la província amb deu diputats i el 27,8% dels vots, amb uns resultats que ja van registrar un retrocés respecte al 2008, quan va aconseguir les seves millors marques, amb 25 diputats a Catalunya i 16 a la província.

CiU va quedar segon amb nou diputats i el 27,1% dels sufragis, per davant del PP –set diputats i el 20,9% dels vots–, ICV-EUiA –tres diputats i el 9,07%– i ERC, amb dos escons i el 6,4% dels vots.