El PSOE derogaria per decret llei part de la reforma laboral

0
Luz Rodríguez
EP: Luz Rodríguez
Luz Rodríguez
EP: Luz Rodríguez

Però no preveu tocar l’acomiadament

El PSOE derogarà per decret llei alguns aspectes de la reforma laboral del PP de manera immediata si arriba a La Moncloa, però no tocarà les indemnitzacions per acomiadament, una regulació que se sotmetrà al consens en la regulació d’un nou Estatut dels Treballadors que els socialistes aspiren a elaborar.

Segons ha informat la secretària d’Ocupació del PSOE, Luz Rodríguez, en una trobada informal per periodistes, els socialistes estan preparant “una voladura” de la reforma laboral del PP per derogar de manera immediata, via decret llei, tres dels seus aspectes “centrals”: el model de negociació col·lectiva, la contractació i la igualtat salarial entre homes i dones.

En concret, pretenen establir tres tipus de contracte que substitueixin als actuals: un contracte de treball indefinit, un contracte de treball temporal, per a llocs de treball temporals, i un contracte per a la formació.

Tot i això, en aquest paquet que es planteja un hipotètic govern del PSOE per derogar la reforma laboral del Govern de Mariano Rajoy,  no s’inclou canvis en la indemnització per acomiadament.

Segons ha explicat Luz Rodríguez, l’acomiadament quedarà tal com està amb l’actual legislació i serà objecte de les negociacions amb els agents socials per a la instauració d’un nou Estatut dels Treballadors. L’exsecretària d’Estat d’Ocupació ha defensat que aquest assumpte és sempre l'”últim” a afrontar en aquest debat.