Segons una enquesta publicada a El Confidencial, Podemos superaria al PSOE mentre Ciutadans retallaria distàncies amb el PP

 

Pedro Sánchez va ser el derrotat del debat del passat dilluns segons la majoria d’analistes, polítics i periodistes. I s’està deixant notar. Segons una enquesta que publica aquest divendres El Confidencial, el PSOE seria quarta força política, per darrere clarament de Ciutadans però també ja per darrere de Podemos -curiosament, va ser Pablo Iglesias el ‘guanyador’ d’aquell debat segons també bona part dels analistes i periodistes-.

Segons el baròmetre, realitzat per DYM, el PSOE obtindria el 17% dels vots, 3,8 punts per sota del que els otorgava el CIS de fa pocs dies i 1,2 punts per sota del que otorgava DYM a l’octubre. Per la seva banda, Podemos pasaría del 15,7% en intenció de vot al CIS (13,8% al DYM d’octubre) al 19,1% segons l’enquesta d’aquest divendres.

Aquesta tendència a la baixa sembla no tenir final per un PSOE que sembla passar de la batalla per la segona plaça a una disputa per la tercera amb l’altra força principal d’esquerres, Podemos. Segons apunta El Confidencial, el partit ‘morat’ ha aconseguit aquest avançament gràcies a la caiguda de vot del PSOE i també per què ha sapigut convèncer millor el votant indecís, que en aquests comicis seran més importants que mai (el CIS apunta a més d’un 40% de vot indecís).

D’altra banda, també es confirma la tendència alcista de Ciutadans, que passaria del 19% de vots pronosticats pel CIS al 23,2%, retallant-li encara més les distàncies al Partit Popular, que passaria del 28,6% al 26,7%. Aquesta tendència es manté si comparem l’enquesta d’aquest divendres publicada a El Confidencial amb la que va publicar el mateix diari ara fa dos mesos.

El sondeig va ser realitzat la setmana abans del debat i també dimarts i dimecres posteriors a aquesta cita electoral.

Compartir
Article anteriorLa LNFS es pren un descans aquesta setmana
Article següentCortana de Microsoft arriba a Android i iOS
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]