La socialista Meritxell Batet reclama a Rajoy que “en això hi va la dignitat d’Espanya”

La secretària d’Estudis i Programes del PSOE, Meritxell Batet, ha exigit al president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, que “comparegui urgentment” al Congrés per abordar la posició que defensarà la representació espanyola a la reunió del Consell d’Europa sobre l’estratègia a seguir davant de l’arribada de refugiats.

“En això hi va la dignitat ja no només d’Espanya i la seva representació en el Consell Europeu sinó també la dignitat d’Europa, els principis de la qual es podrien veure en entredit si no sortim d’aquest Consell amb una posició digna, ètica i legal”, ha assegurat Batet durant una visita a una residència per a la tercera edat a la localitat madrilenya de Móstoles.

La diputada socialista ha qualificat la situació dels refugiats, en la seva majoria procedents de l’Iraq, Síria i altres països de la regió immersos en guerres, com un “autèntic drama humanitari” i ha criticat que, fins ara, la UE està desenvolupant la seva resposta “de manera equivocada”.

Per això, ha insistit que, pel fet de ser un Govern en funcions, és imprescindible que Rajoy “no acudeixi al Consell amb una posició pròpia” sinó amb aquella que “representi realment la majoria dels espanyols”.

Durant les seves declaracions a la premsa, Batet ha demanat també que es constitueixi un “govern del canvi” que “recuperi la llei de dependència en tota la seva dimensió”, “elimini els copagaments i les incompatibilitats introduïdes pel Govern del PP” i modifiqui el règim de seguretat social dels qui tenen cura de familiars en situació de dependència.