El Rayo Vallecano desembarca als Estats Units

0
El Rayo Vallecano crea una franquicia a la NASL - Diari Catala
El Rayo Vallecano crea una franquicia a la NASL que competirà sota el nom de Rayo OKC | FOTO: Rayo Vallecano S.A.D.

El Rayo Vallecano crea una franquícia a la NASL, on debutarà al 2016 amb el Rayo OKC

Tot i que aquest estiu ja sonaven les primeres informacions, aquest dimarts s’ha fet oficial, el club de Vallecas competirà a partir del 2016 a la North American Soccer League (NASL). El Rayo Vallecano crea una franquícia a la NASL, una de les lligues professionals dels Estats Units, refundada al 2011 amb el mateix nom que la competició de futbol més important dels EUA i Canadà entre 1968 i 1984.

Amb aquest moviment, l’equip madrileny es converteix en el primer de la Lliga en invertir en un club professional de futbol als Estats Units, que tindrà la seva base a la ciutat d’Oklahoma i participarà sota el nom de Rayo Oklahoma City (Rayo OKC). Segons mitjans nord-americans, la inversió no superarà el milió d’euros, ja que el cost de l’estadi, uns 17 milions de dòlars, serà assumit per l’Administració.

Precisament a l’estadi de Yukon, on l’equip disputarà els seus partits com a local, s’ha fet oficial la posada en marxa del projecte, en un acte de presentació que ha comptat amb la presència del comissionat de la NASL, Bill Peterson, el president del Rayo, Raúl Martín Presa, i els directors general i esportiu, Luis Yáñez i Felipe Miñambres, respectivament. Així, s’ha confirmat que el Rayo Vallecano crea una franquícia a la NASL que començarà a competir a partir del 2016, any en el qual també s’incorporen el Puerto Rico FC de Carmelo Anthony i el Miami FC de Paolo Maldini.

Aquest és un projecte per transmetre els valors del Rayo i per desenvolupar el futbol professional a Oklahoma”, comentava Martín Presa, president i propietari del Rayo Vallecano, i ara també del Rayo OKC, i afegia, “teníem molt clar que volíem créixer i esperem poder-ho fer”.