El RCD Espanyol passa a mans de Chen Yansheng

0
Chen Yansheng, nou propietari de l'Espanyol - Diari Català
Chen Yansheng, nou propietari i futur president del RCD Espanyol | FOTO: RCD Espanyol

Aquest dimarts s’ha oficialtzat la compra del RCD Espanyol per l’empresa xinesa Rastar Group, que convertirà a Chen Yansheng en el nou propietari del club

Uns dies després de la compra dels principals paquets accionarials, Rastar Group està tancant la negociació amb Daniel Sánchez Llibre per convertir a l’empresa xinesa en màxima accionista del RCD Espanyol i al seu líder, Chen Yansheng, en propietari i futur president de l’entitat. Un cop finalitzada l’operació, es farà un comunicat i una posterior roda de premsa per detallar els aspectes de l’acord.

L’entrada del nou propietari precipitarà la sortida de Joan Collet, actual president del consell d’administració, i els seus consellers, que posaran el seu càrrec a disposició de la nova junta. Chen Yansheng ja va comunicar fa una setmana al dirigent blanc-i-blau que prescindiria dels seus serveis i que el nou consell estarà format per un nombre reduït de persones de seva confiança. Està previst que el nou òrgan de govern l’integrin alguns executius del seu grup empresarial, dos advocats espanyols i algunes persones amb trajectòria i pes al club espanyolista, com podria ser Ramón Robert, que constaria com a nou conseller delegat.

Qui també mantindrà un càrrec a l’entitat és Daniel Sánchez Llibre, en aquest cas com a assessor extern de Chen Yansheng i mantenint un percentatge accionarial del 5% durant els propers quatre anys. Queda per saber quin paper tindran els membres de Genètica Perica, amb un paquet accionarial que ronda el 25% i que els donaria dret a tenir presència en la formació del nou consell.

El nou propietari convocarà una Junta Extraordinària d’Accionistes que tindrà lloc als inicis del mes de març i on es procedirà al canvi del consell d’administració, que ratificarà el seu nomenament com a president del RCD Espanyol, el número 28 de l’entitat blanc-i-blava. En aquesta reunió es conformarà de manera definitiva l’òrgan de govern que es farà càrrec de la direcció del club durant els propers anys.