En una temporada on el Real Madrid està patint problemes per guanyar fora de casa els equips andalusos han fet perdre molts punts al conjunt ‘merengue’

La campanya 2015/2016 està sent un calvari per al Real Madrid cada cop que juga lluny del Santiago Bernabéu. Primer amb Rafa Benítez i aquestes últimes setmanes amb Zinedine Zidane els blancs no acaben de trobar-se còmodes quan es vesteixen de visitants i en 12 jornades fora de casa només han aconseguit cinc victòries. Especialment greu és el seu balanç amb els equips andalusos, que sumen un triomf, dos empats i una derrota contra el conjunt madrileny.

Amb l’empat d’aquest diumenge a la Rosaleda el Real Madrid ja s’ha quedat en set ocasions sense guanyar fora de casa en lliga. Després de 12 partits a domicili els blancs només han acumulat cinc victòries, acompanyades per cinc empats i dues derrotes, certificant 20 punts de 36 possibles.

Sporting de Gijón (empat), Atlético de Madrid (empat), Sevilla (derrota), Villarreal (derrota), Valencia (empat), Real Betis (empat) i Málaga (empat) han puntuat com a locals contra els madrilenys, que no troben solucions quan s’allunyen de la seva afició.

Andalusia, una de les comunitats amb més representació a la Liga BBVA (quatre equips, els mateixos que Madrid i un més que la comunitat Valenciana i el País Basc), és on el conjunt ‘merengue’ ha patit més problemes, ja que només va poder guanyar a Granada amb un gol al minut 85 (1-2) i ha empatat amb Málaga (0-0) i Betis (1-1) i perdut contra el Sevilla (3-2).

Les dificultats viscudes a terres andaluses no són desconegudes per al Real Madrid, que dels 217 enfrontaments que acumula a la Liga contra equips d’aquesta comunitat només n’ha guanyat 91. La resta va significar punts per als equips de casa, que van empatar 54 vegades i guanyar 72.