El Rei no convocarà una nova ronda de consultes

0
Patxi López Felip VI investidura
Foto: Europa Press.

Després de la reunió amb el president del Congrés, Patxi López, s’ha emès un comunicat en què s’ha fet pública la decisió de Felip VI

En un comunicat emès per la Casa del Rei s’ha informat que Felip VI no té intenció, de moment, de tornar a convocar una ronda de consultes per buscar nou candidat per a la presidència del Govern espanyol. Segons s’explica en el comunicat, així les formacions políticas “podran portar a terme les actuacions que considerin convenients als efectes del previst a l’article 99 de la Constitució”.

La decisió s’ha pres durant la reunió del Rei Felip VI amb el president del Congrés Patxi López, que tenia concertada una trobada a les 13 hores per anunciar que la votació de la segona sessió d’investidura també havia estat fallida i que Pedro Sánchez no seria president del Govern espanyol. Tant Felip VI com Patxi López han cregut que el millor és no proposar ningú com a candidat, de moment.

Les converses han tornat a començar, tot i que sembla que tot segueix la mateixa tendència que hi havia abans de la votació de divendres. La situació que es viu a partir d’aquest dilluns és totalment nova a les Corts espanyoles, ja que en cap de les legislatures s’havia donat un debat d’investidura fallit en les dues ocasions. Tanmateix, hi ha temps fins al 2 de maig per proposar candidatures i aconseguir els suports necessaris.