El monarca ha desvelat a Joan Baldovi, de Compromís, que només proposaria un altre candidat en cas que Rajoy hi renunciés

 

No hi haurà sorpresa al primer debat d’investidura i finalment serà el candidat de la llista més votada el que serà proposat pel Rei Felip VI per a la presidència del govern. Segons ha comentat el Rei al diputat de Compromís, Joan Baldovi, durant la seva ronda de contactes, el monarca té previst proposar al Congrés el líder del PP, Mariano Rajoy, com candidat a la investidura. Felip VI només canviaria de candidat si fos el propi Rajoy qui renunciés.

Amb aquesta informació es tanquen els rumors que apuntaven les possibilitats creixents de que Pedro Sánchez, el líder del PSOE, obtingués més suports que Rajoy en un debat d’investidura. En aquest sentit, la intenció del Rei concorda amb la línia oficial expressada pels representants socialistes de cedir la iniciativa al Partit Popular. Fins i tot han demanat paciència en les darreres hores als líders de Podem que, segons alguns mitjans, han redoblat pressions per començar a negociar un govern d’esquerres.

Felip VI ha preguntat també a Baldovi si creu possible una repetició de les eleccions, tot i que els líders polítics que ja s’han reunit aquesta setmana amb el monarca destaquen d’ell tranquil·litat en aquest sentit. Baldovi, per la seva banda, ha manifestat la intenció de Compromís de negociar “amb qualsevol candidat que promogui un canvi, sigui Pedro Sánchez o Pablo Iglesias”.

Compartir
Article anteriorEl nou Consell d’Administració del RCD Espanyol
Article següentCanvis a la rotonda d’accés a Rubí des de Sant Cugat
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]