El rugby, un esport molt lleial

0
El rugby, un esport molt lleial
La selecció de Nova Zelanda es va provlamar campiona del món.
El rugby, un esport molt lleial
La selecció de Nova Zelanda es va provlamar campiona del món.

Nova Zelanda va guanyar el Mundial de rubgy, un esport molt lleial, i un dels campions, Bill Williams, va entregar la seva medalla a un nen

Que el rugby està fet d’un altra pasta no és cap novetat. Entre els que practiquen aquest esport, saben que els partits no tenen dues parts, sinó tres; el tercer temps, en duels d’equips afeccionats, és aquell en què en acabar el partit, els dos equips marxen junts a fer el vermut. Un extrem impensable en altra mena d’esports com el futbol, ple de polèmiques, o altres amb menys enganxades sobre el paper com el basquet. I això que el rugby està ple de cops en cada jugada… però poder és aquest el secret, que si jugues a rugby ja saps al que t’exposes, a acabar amb més d’un blau al cos. A canvi, t’espera un bon àpat després del partit de rugby, un esport molt lleial. Molts tindrien que aprendre.
Ara que el Mundial de rugby ha arribat a la seva fi amb victòria de la selecció favorita, Nova Zelanda, hem vist un nou exemple d’esportivitat que difícilment veuríem en un altre esport. Durant la celebració del títol mundial, Bill Williams va regalar la seva medalla de guanyador a un nen que havia saltat al camp. Un gest que parla per si sol de què és el rugby. Un equip com els All Blacks, que espanten qualsevol amb la seva famosa hacka abans del partit, demostren amb aquests gestos que tan sols volen competir i ser els millors passant-s’ho bé. I aquests detalls fan encara més gran a la selecció de les Antípodes, que va derrotar als seus veïns d’Austràlia per 34-17. Williams, que després d’entregar la medalla a l’infant en va rebre un altre per part de l’organització, va posar un gra de sorra més a l’hora de demostrar que el rubgy és un esport molt lleial, l’enveja de tots els altres en aquest camp. És impensable veure, per exemple, a jugadors de Reial Madrid i Barcelona fent el passadís d’honor a l’equip rival a tall de felicitació pel partit jugat. I al Mundial de rugby que acaba de finalitzar hem vist aquests gestos en diverses ocasions.

Sud-àfrica, tercera

La selecció de Sud-àfrica va pujar al podi del Mundial com a tercera en guanyar la final de consolació davant Argentina (24-13). Els Springboks van fer bo el seu millor físic per superar una Argentina molt cansada pels enfrontaments anteriors. Els Pumes, que van ser felicitats per Austràlia amb un passadís a la semifinal tot i perdre, demostrant un cop més que el rugby és un esport molt noble, no van estar al nivell d’altres partits i van acabar cedint la derrota.