El Síndic de Greuges analitza què va fer el Govern abans del suïcidi del jove transsexual de Rubí

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d’ofici per conèixer les actuacions de la Generalitat prèvies al suïcidi del jove transsexual de 17 anys de Rubí (Barcelona) per presumpte persecució escolar, ha anunciat aquest dimarts la institució en un comunicat.

Ribó, que ha lamentat profundament aquest fet i ha traslladat el seu condol a la família del menor, ha demanat informació a les conselleries d’Ensenyament, Benestar Social i Família, i de Salut per conèixer les mesures preses arran del suposat persecució sofert pel menor.

Rafael Ribo - Diari Català
Rafael Ribó

El defensor català també ha demanat conèixer el “grau d’implementació” dels mecanismes previstos a la Llei per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, que va entrar en vigor el novembre del 2014.

Arran d’una queixa rebuda anteriorment, el Síndic va estudiar la situació dels adolescents LGTBI a escoles i instituts de Catalunya, i va suggerir l’impuls d’actuacions específiques per abordar aquestes situacions.

En concret, va sol·licitar protocols de detecció i seguiment, programes de formació específica per a persecució homofòbic i transfòbic dirigits a professors i plans d’intervenció i de sensibilització.

Rubí guarda un minut de silenci pel jove transsexual que es va suïcidar

L’Ajuntament de Rubí ha convocat aquest dilluns a les portes del consistori un minut de silenci en record d’Alan, el jove transsexual de Rubí que es va suïcidar dijous després d’haver patit un presumpte persecució escolar.

Desenes de persones, segons càlculs del consistori, s’han concentrat en una cita en què ha assistit l’alcaldessa de la població, Ana María Martínez, i el seu equip de govern, i tots han mostrat el seu rebuig la transfòbia i el seu suport a la família, que també ha estat present a l’acte.

L’alcaldessa ha assegurat que l’Ajuntament “posa a disposició els recursos municipals per treballar, prevenir i evitar que això torni a succeir“, i ha explicat que s’ha programat per a aquest dimarts una manifestació pels carrers de la població per mostrar el rebuig a l’assetjament escolar.