El sud domina el món del Rugby

0
L'Argentina jjugarà unes semifinals per segon cop a la seva història
Els 'Pumes' van passar per sobre d'Irlanda als quarts de final.
L'Argentina jjugarà unes semifinals per segon cop a la seva història
Els ‘Pumes’ van passar per sobre d’Irlanda als quarts de final.

Les quatre seleccions d’aquest hemisferi protagonitzaran les semifinals del Mundial el proper cap de setmana

Sud-àfrica-Nova Zelanda i Argentina-Austràlia seran les semifinals del Mundial de Rugby que s’està disputant a Anglaterra després de què aquest cap de setmana superessin els seus compromisos de quarts de final. Les quatre seleccions van passar per sobre d’equips nacionals del nord, demostrant que l’hemisferi sud mana al món del Rugby. Sud-àfrica s’enfrontarà als All Blacks dissabte, mentre que Argentina i Austràlia es jugaran un lloc a la final el diumenge vinent.

En els duels d’ahir, Argentina va superar Irlanda (20-43) i Austràlia va fer el mateix amb Escòcia (34-35). Els ‘Pumes’ van començar dominant a un equip al qual li pesaven les baixes, i pràcticament en cap moment del xoc va patir per la victòria. Només va tremolar a l’inici de la segona part, quan a l’hora de partit, i amb 17-20 al marcador, Irlanda va fallar un penal que hauria empatat el duel. L’errada va deixar tocats els europeus, que van veure com l’Argentina els passava per sobre i aconseguia ficar-se a les seves segones semifinals de la història, cosa que no aconseguien des de 2007.

Pel que fa al duel entre Austràlia i Escòcia, els Wallabies van guanyar amb polèmica. Sota la pluja i en un intens xoc, les dues seleccions van jugar un igualat partit. En una de les últimes accions, un placatge fora de la llei no senyalat per l’àrbitre va donar lloc a un tir de càstig a favor d’Austràlia que va donar el triomf a la selecció del sud.

Dissabte Nova Zelanda es va desfer de manera clara de França i (62-13) va aconseguir la victòria amb més diferencia d’uns quarts de final d’un Mundial, mentre que Sud-àfrica va superar Gal·les (23-19) en un partit amb emoció fins al final que es va resoldre quan faltaven sis minuts per a la conclusió.