El suicida de la tragèdia de Germanwings havia avisat dels seus problemes

0
Andrea Lubitz
Andrea Lubitz, en una coneguda imatge | Foto: Europa Press

El copilot de l’avio estavellat va enviar un correu electrònic al seu terapeuta pocs dies abans de la tragèdia

 

Andreas Lubitz, el copilot que va estavellar un avió de Germanwings als Alps francesos –que va sortir de l’aeroport d’El Prat-, havia avisat pocs dies abans dels seus problemes físics i psicològics al terapeuta que el tractava. Aquesta informació s’ha pogut conèixer després que el diari alemany Die Bild hagi publicat extractes d’un correu electrònic que Lubitz va enviar pocs dies abans de l’incident al seu terapeuta.

En aquest correu, Lubitz li explica al psiquiatra que tenia molta por, que no dormia des de feia dies, el que li havia fet augmentar el consum d’antidepressius. Segons ell mateix, li desesperava en especial les seves dificultats de visió.

Malgrat Lubitz va intentar amagar a Germanwings el fet que rebia tractament, Bild informa que havia estat amb 41 metges i alguns d’ells li havien diagnosticat desordres mentals. Segons el diari alemany, Lubitz només veia tres sortides a la seva situació: intentar resoldre simplement el seu insomni, intentar superar el malestar psicològic o deixar-se emportar pels seus pensaments negatius.

 

13 de març, les conclusions de la investigació

La filtració d’aquest correu electrònic arriba en el context de l’espera de l’informe oficial de l’accident. En concret, el proper 13 de març l’Oficina d’Investigació i Anàlisi de França (BEA), depenent de la fiscalia francesa.

Segons un informe del maig de 2015, es confirma que Lubitz no es va desmaiar i que fins i tot havia assajat la maniobra suïcida al vol d’anada. A més, es va poder saber com Lubitz va intentar accelerar el procés amb una maniobra d’aproximació als Alps.

Compartir
Article anteriorMés esportivitat amb el Fiat 500S
Article següentMarcelinho i els Lakers donen la sorpresa davant els Warriors
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]