El Suprem revisa avui la condemna per corrupció a Manuel Bustos

0
Manuel Bustos, Tribunal Suprem,
L'ex alcalde de Sabadell, Manuel Bustos Foto: Europa PRess

El Tribunal Suprem revisa avui la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va condemnar a un any i quatre mesos de presó a l’ex alcalde de Sabadell Manuel Bustos, al seu germà Francisco i a l’ex dirigent del PSC Daniel Fernàndez. 

El Tribunal Suprem aten avui el recurs de l’ex alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que el va condemnar per corrupció a un any i quatre mesos de presó, juntament amb el seu germà Francisco Bustos i l’ex dirigent del PSC Daniel Fernàndez. En la mateixa sentència, es va dictar la inhabilitació del càrrec públic, durant set anys, de l’ex alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez.

En aquella sentència, la sala Civil i Penal del tribunal català considerava que Fernàndez i els Bustos van cometre un delicte de tràfic d’influències. També va considerar provat que havien pressionat Maria Elena Pérez perquè contractés a dit un ex càrrec del tripartit, per la qual cosa la van condemnar per un delicte de prevaricació-

El fallo es va produir amb un vot particular del president de la sala i del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, que defensava l’absolució de l’ex secretari d’organització del PSC Daniel Fernàndez.