El Tribunal Constitucional suspén la declaració independentista

0
Tribunal Constitucional resolucio independentista
Tribunal Constitucional espanyol, a Madrid | Foto: Europa Press

Mariano Rajoy diu que no permetrà que “s’acabi amb la democràcia a Catalunya”

 

El Ple del Tribunal Constitucional va decidir suspendre per unanimitat la resolució soberanista aprovada al Parlament de Catalunya el passat dilluns. Ho fa per l’admissió a tràmit del recurs presentat aquest dimecres al matí per part del Govern espanyol i en el qual es demanava que es suspengués temporalment aquesta declaració, aprovada a la cambra catalana amb els vots de Junts pel Sí i la CUP.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es pronunciava aquest dimecres al respecte de la decisió de l’alt tribunal amb unes paraules bastant dures respecte al to habitual que habia mantingut el líder de l’executiu a les darreres setmanes. “No permetré que s’acabi amb la democràcia a Catalunya” ha advertit Rajoy durant la roda de premsa convocada a la Moncloa després del Consell de Ministres on s’ha decidit presentar aquest recurs.

Amb noms i cognoms

El TC també ha decidit seguir la petició del Govern de que aquesta suspensió sigui notificada a un total de 21 alts càrrecs, citats amb noms i cognoms, explicitant que l’esmentada notificació es faci “sota advertiment exprés de suspensió de les seves funcions” –fet que si

Aquesta decisió arriba en el context del debat d’investidura al Parlament de Catalunya. Aquest dimarts el candidat Artur Mas no va poder ser investit al rebre la negativa de tota la cambra excepte JuntsxSí. Demà dijous hi haurà una nova votació però Antonio Baños, líder de la CUP, ja ha advertit que “no hi haurà president si Junts Pel Sí no canvia de candidat”. Aquesta formació va proposar Raül Romeva, cap de llista de JuntsxSí el 27S, com a nou president de la Generalitat.

 

Compartir
Article anteriorA on buscar, quan estàs buscant
Article següentUn urbà apunyalat a Barcelona
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]