El Teatre-Auditori de Sant Cugat aposta per la dansa

0
Teatro Goya | Diari Català
Foto: Teatro Goya

‘Cendrillon’ i ‘Don Quijote’ al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès en una nova temporada protagonitzada per la dansa

Els espectacles de dansa ‘Cendrillon’ de la Malandain Ballet Biarritz i ‘Don Quijote’ de la Compañía Nacional de Danza seran els protagonistes i els cap de cartell de la nova temporada del Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), que arrencarà el febrer i s’allargarà fins al maig del 2016.

La companyia francesa tornarà a l’equipament cultural vallesà dos anys després i l’obra dirigida per José Carlos Martínez tancarà el curs, que s’ha presentat aquest dilluns a l’antiga Fàbrica Damm de Barcelona, ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

L’aposta per la dansa es complementa amb ‘Foot-ball’ de Gelabert Azzopardi Companyia de Dansa, que coreografia les millors jugades del FC Barcelona, i el nou muntatge de Brodas Bros, ‘Vaivé’, que fusiona hip-hop amb música clàssica.

En total s’han programat 32 muntatges: nou produccions teatrals, cinc de música clàssica i contemporània, tres de dansa, dos d’òpera, una de màgia i set familiars.

Teatre i música

Respecte al teatre, es programarà l’últim muntatge de Josep Maria Flotats, ‘Ser-ho o no’; ‘Don Joan’ de Molière, al qual dóna vida Julio Manrique; ‘Neus Català. Un cel de plom’, en què Mercè Arànega interpreta l’última catalana supervivent en vida del camp d’extermini de dones de Ravensbrück (Alemanya), i ‘Els veïns de dalt’, de Cesc Gay.

Alhora, ‘Marits i mullers’ d’Àlex Rigola, un espectacle basat en el guió de Woody Allen, obrirà la temporada el febrer; i l’actriu Concha Velasco tornarà al Teatre-Auditori amb ‘Olivia y Eugenio’ d’Herbert Morote.

En l’àmbit musical, un dels plats forts serà l’actuació d’Andrea Motis & Joan Chamorro juntament amb l’Orquestra Nacional d’Andorra, així com de la presentació de l’últim treball de Bebe, ‘Cambio de piel’.

També es programaran sis concerts d’estils diferents sota el nom de ‘Guerra’, que consisteix en un musical interactiu en 3D provocador i irònic, que reflexiona sobre la guerra i la manera com s’explica, ideat per Albert Pla amb Fermín Muguruza i Raül Fernández ‘Refree’.

Pel que fa a la música clàssica, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya interpretaran ‘El Concert d’Aranjuez’ i la Tercera de Beethoven, i el Cor Simfònic Femení de Catalunya també serà present acompanyat de l’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras.

L’òpera també tindrà el seu espai amb ‘Madama Butterfly’ de l’Òpera Sabadell, i ‘Otello’.

D’altra banda, dels espectacles familiars destaca l’organització de l’espectacle ‘Gala de Payasos Sin Fronteras’, que comptarà amb el pallasso Tortell Poltrona i la cantant Sílvia Pérez Cruz, entre d’altres.

El circ també serà present amb la Companyia Manolo Alcántara, que portarà el seu treball ‘Rudo’, i el Mag Lari presentarà ‘OZOM’, que homenatja els grans mags de la història.