El terratrèmol de l’Empordà (Girona) ha estat de 4,3 graus

0
El terratrèmol de l'Empordà - diari catala
Foto del mapa del terratrèmol de l'Empordà
El terratrèmol de l'Empordà - diari catala
Foto del mapa del terratrèmol de l’Empordà

Ha tingut set rèpliques el terratrèmol de l’Empordà

El terratrèmol de l’Empordà que s’ha produït aquest dijous ha estat de 4,3 graus en l’escala de Richter, segons l’última actualització de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), després que en un primer moment s’hagués quantificat de magnitud 3,9 i 4,1.

Entre la 1.37 i les 6.00 hores s’han detectat set rèpliques de menys intensitat, d’entre 1 i 1,5 graus, que s’han percebut només prop de l’epicentre, ha informat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat en un comunicat.

El terratrèmol de l’Empordà, que s’ha detectat a la 1.37 hores de la matinada, ha tingut l’epicentre al mar, davant de l’Escala (Alt Empordà), i s’ha produït a una profunditat de nou quilòmetres.

Segons l’ICGC, ha estat “àmpliament percebut” en comarques de Girona i Barcelona, on la concentració d’edificis alts ha facilitat que es notés en la distància.

El sisme s’ha notat a Roses, Sant Pere Pescador, Blanes, Figueres, Torroella de Montgrí (Girona), Mataró, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat i Viladecans (Barcelona), entre altres zones.

L’existència de terratrèmols es considera dins de la normalitat en aquesta zona, tot i que l’últim de quatre graus percebut a Girona va ser el setembre del 2004, amb epicentre a Queralbs.

195 TRUCADES AL 112

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 195 trucades de veïns alarmats, tot i que no ha causat danys.

La majoria –38,46%, amb 75 trucades– s’han realitzat des de Girona i el 21,03% des de Barcelona, el 5,13% des de Roses (Girona) i el 4,10% des de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), entre altres municipis.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat com a prevenció la prealerta del Pla Especial d’Emergències Sísmiques a Catalunya.