El Tribunal Suprem accepta el desnonament d’una anciana per un deute de 106 euros

0
Activistes aturant un desnonament a Elx. Foto: Europa Press

La Sala Civil ha confirmat la rescissió del contracte d’arrendament de l’habitatge a Granollers en el que ha viscut la dona els darrers cinquanta anys

 

Tal i com avança el diari El Español, el motiu de l’ordre de desnonament és no haver pagat l’any 2011 l’impost anual de recollida d’escombraries, de 106’07 euros. La propietària de l’habitatge va portar el cas al Jutjat de Primera Instància, que va desestimar la demanda perquè no hi havia acord previ entre les dues parts perquè fos la llogatera qui assumís l’import. En canvi, l’Audiència Provincial de Barcelona va determinar que no abonar la taxa era motiu per rescindir el contracte de lloguer.

L’anciana va recórrer al Tribunal Suprem la sentència provincial per no deixar el seu domicili de Granollers. No obstant, la Sala Civil del Suprem ha emès sentència basant-se en la jurisprudència d’audiències provincials com les de Múrcia, Castelló o Astúries: aquestes instàncies han determinat que l’impagament d’una taxa és assimilable al de la renta de lloguer; per tant, el fallo del Suprem ha estat favorable al desnonament de la llogatera.

Aquesta informació ha provocat diverses reaccions a els xarxes socials. Per la seva banda, el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, s’ha fet ressò de la notícia d’aquesta manera:

Per la seva banda, el portaveu de Podemos al Congrés dels Diputats, Íñigo Errejón, ha aprofitat el cas per demanar la posada en marxa “urgent” de la llei d’Emergència Social:  

Mientras los de siempre siguen hablando de sillones, creemos urgente poner en marcha Ley 25 de Emergencia Social para…

Posted by Íñigo Errejón on dimecres, 20 / gener / 2016