Gràcies a un trident molt inspirat, el Barça ha agafat una dinàmica guanyadora que li permet treure els partits endavant inclòs quan l’equip no acaba de trobar el seu joc habitual

El FC Barcelona duu una ratxa de 32 partits seguits sense perdre, a dos d’igualar la millor en equips d’elit, encara en possessió del Real Madrid amb 34 duels. D’aquests 32 partits hi podem trobar golejades com la del partit de Copa del Rey contra el Valencia CF, fregant l’excel·lència futbolística, o d’altres com el d’aquest dissabte contra Las Palmas, un triomf molt més gris.

No obstant, els blaugrana tenen una arma mortal que no té cap equip al món. Tres davanters amb un nivell tant alt que són capaços de guanyar partits ells sols, encara que l’equip no estigui especialment encertat. Contra el Las Palmas, s’ha tornat a veure aquesta faceta. Els blaugrana no han estat còmodes i els hi ha costat generar futbol, però l’efectivitat dels homes d’amunt ha aparegut per resoldre el partit.

Luis Suárez menja apart. Vint-i-cinc gols a la Liga BBVA que han servit per a que ell solet hagi fet guanyar 13 punts als blaugrana, fet que el converteix en el jugador més determinant del campionat. L’altre gol de Neymar, que ja en suma 18. Els 58 gols en total aconseguits pel trident al campionat regular que es completa amb Leo Messi donen a entendre que, quan l’argentí té un dia gris, apareixen els seus companys per resoldre la situació. Són els avantatges de tenir tres jugadors que poden fabricar-se gols per guanyar partits i, naturalment, és molt complicat que coincideixin en que cap dels tres tingui el dia.