El TSJC imputa Mas, Ortega i Rigau per posar les urnes el 9N

0
Artur Mas
Artur Mas

La Fiscalia els imputa fins a quatre delictes per demanar l’opinió dels ciutadans

 Tal i com va pronosticar La Razón, Artur Mas (així com Joana Ortega i Irene Rigau) ha estat imputat arran del procés participatiu del dia 9 de novembre de 2014. Ortega i Rigau hauran de declarar a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el dia 13 d’octubre, i Mas ho haurà de fer el dia 15, exactament 75 anys després de l’afusellament de Lluís Companys.

Els delictes que s’imputen als tres membres de l’executiu d’aleshores són els de prevaricació, desobediència, malversació i usurpació, segons la querella presentada per la Fiscalia. La voluntat del Govern de CiU va ser la de complir la seva principal promesa electoral, que era la celebració d’un referèndum.

Aquesta imputació ja ha despertat el suport de personalitats d’altres formacions polítiques, com la de David Fernández (CUP) o el de l’alcaldessa Ada Colau (Barcelona En Comú). Assumpta Escarp (PSC) també s’ha mostrat crítica amb la imputació del TSJC. Per la seva part, Josep Rull (Junts pel Sí) ja ha anunciat que, en cas de sentència, l’obligació serà la desobediència.

La imputació d’Artur Mas arriba (no casualment) just després del 27S, en el moment on existeix un debat obert sobre qui ha de ser el proper President de la Generalitat. En aquests moments, no es pot descartar que la judicialització de Mas i una hipotètica desobediència siguin factors que puguin facilitar un acord entre les candidatures de Junts pel Sí i la CUP en el procés d’investidura.