El València Basket demostra el seu potencial guanyant al FC Barcelona Lassa i es proclama campió d’hivern

Era el partit de la jornada. Primer contra segon. En joc, el liderat i el campionat d’hivern. I el Palau n’era conscient de la importància del matx, omplint pràcticament tots els seients (6.545 espectadors, la millor entrada de la temporada). Amb tots els ingredients a la cassola, el València Basket va mantenir el liderat i és el campió d’hivern després d’una gran segona meitat.

Però no va ser pas fàcil. Els de Pedro Martínez, que arribaven invictes a la cita, van donar guerra al primer quart, amb un Antoine Diot inspirat en la direcció i encertat desde el triple (21-23). L’intercanvi de cistelles era constant, amb un València que portava el ritme del matx.

Doellman, l’heroi a Madrid, seguia en estat de gràcia, sent un malson constant pels taronja. L’entrada de Ribas i Abrines va donar aire als blaugrana, que van revertir la dinàmica del partit i amb dos triples consecutius van obrir la primera escletxa (31-25, min 15). Semblava que els de Pascual trencaven el partit amb un triple de Vezenkov que posava el 38-29 al marcador, pero Rafa Martínez i Shurna, amb dos respostes seguides des de la línea de 6,75m, mantenien als seus dins del matx (43-35, descans). Satoransky estava donant un clínic en la direcció.

Va sortir millor València a la segona meitat. De fet, els taronja recuperaven l’essència que els ha portat fins aquí. Agressius en defensa, dinàmics en atac, alegres en la transició… i efectius en el tir com a col·lectiu. En quatre minuts ja s’havien posat per davant novament (43-44), i se’n van anar a l’últim quart guanyant 56-57.

El ritme tornava a ser del València Basket. Qualsevol intent de reacció d’un Barça, amb Lawal penjant-se de l’aro, era contrarestat pels triples de Shurna i Hamilton. El tram final va ser un “thriller” i Satoransky va forçar la pròrroga amb un triple inversemblant sobre la botzina.

A la pròrroga, els valencians han jugat millor les cartes i San Emeterio ha sentenciat.

 

FC Barcelona Lassa 91-94 València Basket

Fitxa tècnica

FC Barcelona Lassa.- Satoransky (17), Oleson (2), Perperoglou (2), Doellman (17) i Tomic (8); Ribas (9), Lawal (12), Abrines (15), Vezenkov (3), Eriksson (-), Diagné (-), Samuels (6).

València Basket.- Vives (4), Rafa Martínez (11), San Emeterio (14), Sikma (9) i Dubljevic (16); Stefansson (-), Trias (-), Diot (11), Sato (-), Lucic (2), Shurna (12) i Hamilton (15).

Parcials: 21-23, 22-12, 13-22, 26-25 i 9-12.

Àrbitres: Conde (27), Cortés (44) i Rial (52).

Pabelló: Palau Blaugrana (6.545 espectadors).