El Vallès Occidental instal·la 33 punts de recollida d’oli domèstic

0
El Vallès Occidental instal·la 33 punts de recollida d'oli domèstic - Diari Català
CONSELL COMARCAL DEL VALLÈS OCCIDENTAL

Amb aquest 33 punts de recollida d’oli domèstic  amplia la seva xarxa

El Consorci de la Gestió de Residus del Vallès Occidental (Barcelona), conjuntament amb els ajuntaments de la comarca, instal·la 33 punts de recollida d’oli domèstic.

Així, s’ampliarà la xarxa d’aquest servei a la comarca que passarà a ser de 119 contenidors, repartits per 17 municipis –Barberà del Vallès, Terrassa, Sant Quirze del Vallès i Viladecavalls, entre d’altres–, i que arribarà a més de 650.000 persones, segons ha informat el Consell Comarcal del Vallès Occidental en un comunicat.

En aquest sentit, aquest dimarts se n’han posat en marxa dos a Barberà que sumen un total de set al municipi i cinc a Terrassa, on en tenen 25.

Amb aquesta mesura es facilitarà el reciclatge de l’oli de cuina per poder usar-lo un altre cop, i que es transformarà en biodièsel i en altres productes com sabó, i s’espera arribar als 100.000 quilograms de recollida; per a aquest 2015 hi ha previst un total de 69.534, l’any passat es van registrar 64.348 quilograms.

D’altra banda, les empreses de recollida d’aquests contenidors, el manteniment i la logística ho porten a terme dues empreses d’inserció sociolaboral.