El Vaticà dóna llum verda a la creació de l’Ateneu Universitari Sant Pacià

0
El Vaticà dóna llum verda a la creació de l'Ateneu Universitari Sant Pacià
EP: El Vaticà dóna llum verda
	El Vaticà dóna llum verda a la creació de l'Ateneu Universitari Sant Pacià
EP: El Vaticà dóna llum verda

L’Ateneu agermana tres facultats orientades a l’estudi de la teologia, la filosofia i l’humanística cristianes

EP/Redacció. El Vaticà ha donat llum verda a la creació de l’Ateneu Universitari Sant Pacià promogut pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que unifica les tres facultats eclesiàstiques existents a Barcelona, ha informat aquest dimecres l’Arquebisbat en un comunicat.

L’Ateneu, del qual Armand Puig serà nomenat rector, es constituirà aquest dijous pel prefecte de la Congregació per a l’Educació Catòlica, el cardenal Giuseppe Versaldi, vingut des de Roma per inaugurar el curs acadèmic de les facultats.

Aquesta institució era una petició de Sistach, també Gran Canceller de les tres facultats eclesiàstiques que hi ha a Barcelona: la Facultat de Teologia de Catalunya (1967), l’Eclesiàstica de Filosofia de Catalunya (1988) i l’Antoni Gaudí d’Història de l’Església, Arqueologia i Arts Cristianes (2014).

Culmina així un procés de gairebé mig segle que ha portat a la creació d’una institució universitària dedicada exclusivament als estudis eclesiàstics i directament vinculada a l’Església de Barcelona i, per mitjà d’ella, amb la resta de diòcesis que tenen la seva seu a Catalunya.

L’Ateneu agermana tres facultats orientades a l’estudi de la teologia, la filosofia i l’humanística cristianes, i es configura com una institució universitària que promou la docència i la investigació sobre les àrees centrals del pensament cristià.

Ha estat voluntat de Sistach, Gran Canceller de l’Ateneu, que portés el nom de Sant Pacià, bisbe de Barcelona durant la segona meitat del segle IV, un dels pares de l’Església llatina i autor de diversos tractats teològics.