El principal departament de justícia dels Estats Units tracta, a través del seu propi videojoc, d’evitar que els joves del país siguin manipulats

Començar parlant d’un videojoc creat per l’FBI, un dels organismes més sacres dels Estats Units, pot arribar a semblar una broma, però és del tot cert. A través del programa encarat als joves que impulsa el departament d’investigació estatunidenc, sota el nom “Don’t be a puppet” (no siguis un titella), s’ha creat el videojoc The Slippery Slope to Violent Extremism (el pendent resbaladís cap a l’extremisme violent).

Slippery Slope el jugador interpreta un corder que ha d’anar esquivant diversos obstacles dins una realitat distorsionada. Cadascuna de les pantalles compta amb un missatge que busca fer reflexionar als joves, a fer que estiguin atents a possibles ideologies extremistes i a evitar-les. Missatges com els següents:

El nostre grup està sent atacat.

L’enemic és el responsable de la injustícia.

Hem de defendre les nostres tradicions.

Les nostres accions violentes donaran com a resultat un futur millor.

L’ús de la violència és única garantia per defendre les nostres creences.

Tot i que la primera versió del videojoc de l’FBI va ser durament criticada per centrar-se específicament en l’islamisme extrem, no sembla que aquesta “revisió” compti amb l’aprovació de la crítica, que el qualifica d’un producte pèssim amb un control obsolet i mal implementat.

Font: Kotaku