El final del Volkswagen Phaeton és una conseqüència del frau de les emissions

Fa dos mesos, just després del cas del frau de les emissions de Volkswagen, us avançàvem que la marca havia comunicat que la futura generació del Volkswagen Phaeton seria completament elèctrica i seria la primera pedra per començar a reconstruir la malmesa reputació del grup automobilístic alemany. Doncs bé, ara coneixem que, no només aquest projecte queda totalment paralitzat, sinó que el Phaeton desapareixerà al març del 2016.

Des del primer moment el Volkswagen Phaeton era un projecte faraònic de la marca amb el qual volia posicionar-se dins del segment de les grans berlines de luxe i competir plenament amb el seu germà, l’Audi A8; però a la pràctica no va ser així. Tot i ser un referent en alguns aspectes i elements, el Volkswagen Phaeton mai va cobrir les expectatives generades ja que, al final, la gent el veia com un “Volkswagen” i, per tant, no disposava de la reputació que sí tenia i té l’Audi A8. Com a conseqüència, es va convertir en un projecte no rentable i aquesta és la gran causa (a banda del tema de les emissions) per la qual ara desapareix.

Després de tot l’escàndol de les emissions, Volkswagen es veu immers dins d’un gran problema econòmic on haurà de fer front a multes històriques que deterioraran la seva economia global. Per aquest motiu el grup s’ha vist obligat a desprendre’s o reduir algunes parts i el que més rep en aquest sentit és el Volkswagen Phaeton. La marca vol reduir costos com sigui i, com és lògic en qualsevol empresa privada, les pèrdues són una nosa. Per tant, per la marca, el Phaeton és una butxaca per on s’escapen molts milions i cal eliminar-lo.

Aquesta gran berlina es produeix a la fàbrica de Dresden d’on surten 8 unitats diàries i de la qual pertanyen 300 treballadors. Per sort, cap d’ells serà acomiadat, sinó que seran reubicats a una altra fàbrica de la marca situada Zwickau (a 120 quilòmetres de Dresden) on donaran suport a la producció dels Golf i Passat que, a causa de la seva gran demanda, acumulen diversos mesos d’espera.

Tal com dèiem al principi, tot estava preparat perquè la futura generació del Volkswagen Phaeton fos elèctrica, però la realitat actual és que el futur de la gran berlina és totalment incert i no se sap si tornarà a néixer. De moment, l’únic que sabem és que al març del 2016 el Phaeton ens dirà adéu.