El xèrif encarregat de la matança d’Oregon no identifica l’autor per no “glorificar-lo”

0
xèrif d'Orego
Youtube Univision Noticias

Una nova matança que obra el debat de les armes de foc

El xèrif d’Oregon que investiga la matança de com a mínim 10 persones en un centre universitari aquest dijous s’ha negat a identificar-ne l’autor, i ha argumentat que vol negar-li la notorietat que presumptament volia buscar amb els seus actes.

L’endemà del tiroteig a l’Umpqua Community College, a Roseburg, els residents d’aquesta tranquil·la població intenten comprendre la matança més gran fins ara des de començament d’any als Estats Units. L’autor dels trets també va ferir set persones més i va morir en un tiroteig amb la Policia.

[quote]Fonts de seguretat han confirmat les informacions que identifiquen el sospitós com a Chris Harper-Mercer, de 26 anys, que vivia juntament amb la seva mare a la pròxima Winchester.[/quote]

En un bloc vinculat a ell, Harper-Mercer afirmava que va gaudir amb els titulars que va atreure Vester Flanagan, l’home que va matar dos reporters en directe a Virgínia l’agost passat abans de suïcidar-se. “Un home a qui ningú no coneixia, ara és conegut per a tots (…) sembla que com més persones matis, més estàs a primer pla”, va assenyalar.

En un pas força inusual, el xèrif del comtat de Douglas John Hanlin ha promès que mai no pronunciarà el nom del tirador i ha dit que deixarà que el forense identifiqui l’autor dels trets. “No vull glorificar-ne el nom. No vull glorificar la seva causa”, ha declarat Hanlin, un defensor declarat de la tinença d’armes, a la CNN.

El tirador va irrompre a una classe del centre educatiu, va disparar un professor a boca de canó, a continuació va ordenar als estudiants que es posessin de peu i diguessin la seva religió abans de disparar-los un a un, segons el relat dels supervivents.

La governadora d’Oregon, Kate Brown, ha declinat les entrevistes televisives per discutir sobre el control d’armes, de la mateixa manera que el xèrif, i ha dit que és el moment d’ajudar la comunitat a superar el que va viure.

Un mes després del tiroteig del desembre del 2012 a l’escola elemental Sandy Hook a Connecticut, Hanlin va escriure una carta al vicepresident Joe Biden en què defensava el dret a la tinença d’armes, protegit per la Segona Esmena de la Constitució.

“El control d’armes NO és la resposta per evitar assassinats odiosos com els tirotejos a escoles”, afirmava Hanlin a la missiva, datada el 15 de gener del 2013.