Francesc Homs augura que Artur Mas convocarà noves eleccions si la CUP no l’investeix president

 

El candidat de Democràcia i Llibertat a les eleccions generals, Francesc Homs (CDC), ha augurat aquest dilluns que el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, pot acabar convocant noves eleccions el 9 de gener -data límit per a un acord d’investidura- si fins aleshores “la CUP no canvia d’opinió”.

“Evidentment s’haurà de resoldre a les urnes; no hi ha altra manera de fer-ho”, ha dit en declaracions a 8TV recollides per Europa Press. Homs creu que la CUP ja no canviarà d’opinió respecte al seu rebuig a Mas, perquè el Debat Nacional que la formació va fer diumenge amb la seva militància va demostrar “que abans de la independència són ells”.

Per a ell, la CUP “són presoners d’una campanya estil Aznar: ‘Vagi-se’n, senyor Tal”, en al·lusió al ‘Vagi-se’n, senyor González’ del llavors líder de l’oposició al Congrés, José María Aznar (PP).

 

Homs assegura que la militància de la CUP va demostrar diumenge “que abans de la independència són ells”

 

El dirigent de CDC ha afirmat que “el procés depèn de molta gent, però cada dia menys de la CUP”, i ha negat que JxSí estigui anant darrere de la CUP, sinó que va darrere del que els votants van decidir a les eleccions catalanes. “No implorem res a ningú”, i ha afegit que ara li toca a la CUP decidir si volen un acord, tot i que ja no confia que s’avinguin al pacte amb JxSí.

Després de preguntar-li si participaria en una comissió de reforma constitucional al Congrés en cas de ser elegit diputat després del 20D, ha respost que està obert a participar en totes les comissions, inclosa aquesta si es crea, però assegura que la independència és ja “irrenunciable”.