Eleccions Municipals 2015: Resultats

0

Creu que la consideren com a alternativaFem un repàs a les poblacions catalanes

Aquestes eleccions poden ser un termòmetre de què pot passar a les pròximes votacions al setembre. El dret a decidir guanyaria per majoria, si mirem les votacions de les formacions a Catalunya en general. Podríem estar davant d’un canvi? Anem a repassar les poblacions més importants catalanes.

Barcelona

Ada Colau amb un 25,18% dels vots i 11 regidors, s’imposa per la mínima a Xavier Trias (CIU) que es queda amb 10 regidors. Ciutadans irromp amb força i compartiria la tercera en discòrdia amb Esquerra, tots dos amb 5 regidors. Els socialistes es queden amb 4 regidors, els populars i la CUP completen el mapa amb 3 regidors cadascú. Barcelona En Comú guanya a Barcelona, David contra Goliat, això deia Colau pletòrica amb la seva victòria.

Girona

Carles Puigdemont, torna a guanyar les eleccions. Amb el 100% escrutat, CiU obté el 32,59% dels vots i 10 regidors, els mateixos que té ara. ERC-MES-AM, amb el 15,18%dels vots, la CUP-Crida per Girona-PA, amb el 14,94% dels vots, i el PSC, amb el 14,50% dels vots, obtenen 4 regidors cada un. Esquerra Republicana torna així a entrar a l’Ajuntament, després d’una legislatura absent del consistori. La baixada més notable és la del PSC, que passa de 7 a 4 regidors. Ciutadans, amb el 7,57% dels vots, n’aconsegueix 2 i entra per primera vegada a l’Ajuntament de Girona.

Lleida

El socialista Àngel Ros perd la majoria absoluta, però revalida la victòria a Lleida, amb 8 regidors, per sota dels 15 del 2011. CiU és segona força, amb 6 regidors i per darrere hi ha C’S que irromp a La Paeria amb 4 regidors i arrabassa el tercer lloc al PP. Ciutadans ja va optar a les eleccions a La Paeria el 2011, però aleshores va marxar de buit en obtenir només un 1% dels vots. Ara l’11% dels vots haurien estat per la seva papereta. Com a quarta força, ERC obté 3 regidors, mentre que PPC, la Crida-CUP i Comú de Lleida tenen tots tres 2 regidors.

Tarragona

Josep Felix Ballesteros del PSC guanya clarament les eleccions municipals amb el 28,4% dels vots i amb 9 regidors, perd 3 regidors respecte a les municipals del 2011. En segon lloc es posiciona Rubén Viñuales de Ciutadans que obté el 14,1% dels vots i 4 regidors. Pau Ricomà d’ERC segueix a Viñuales amb el 11,7%, amb 4 regidors. Seguidament surt Alejandro Fernández del PP amb un 11,4% i 4 regidors. Albert Abelló de CiU obté el 10,9% amb 3 regidors. Laia Estrada de la CUP té el 8,2% dels vots, amb 2 regidors. Arga Sentís d’IV i EUiA obté el 5,6%, amb 1 regidor, igual que l’any 2011, i finalment Ara

Badalona

Albiol revalida l’alcaldia de la ciutat de Badalona amb 10 regidors i un 34% dels vots. Guanyem es col·loca en segona posició amb 5 regidors i un 17,5%, els Socialistes es queden amb 4 regidors, Esquerra Republicana amb un 10,8% dels vots i 3 regidors. CIU i ICV-EUiA empaten amb 2 regidors cadascú i l’ultim regidor és per Ciutadans.

Hospitalet

Núria Marín, ha tornat a guanyar les eleccions municipals amb 11 regidors, amb el 99,58% dels vots escrutats, la qual cosa suposa que el PSC repeteix amb claredat com a primera força en el consistori i es queda a 3 regidors de la majoria absoluta. La segona força és C’s, amb el 13% dels vots i 4 regidors, seguit per ICV-EUiA-Pirates (10% i 3 regidors), el PP (9,9% i 3 regidors), ERC (9% i 2 regidors), Guanyem (7,40% i 2 regidors) i la CUP (5,10% i 1 regidor).

guanya a Rubi amb claredatRubí

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) torna a ser la força més votada de l’Ajuntament de Rubí amb 6 regidors, 2 menys dels que va obtenir ara fa 4 anys. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) se situa com a segona força del consistori amb 5 regidors, un resultat històric pels republicans que obtenen 3 regidors més que al 2011.

Tal com s’apuntava abans de l’escrutini, Ciutadans- Partido de la Ciudadania (C’s) entra amb força al ple de l’Ajuntament rubinenc amb 4 regidors. L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) és la quarta força a la ciutat. La suma de les assemblees d’Altrenativa Ciutadana de Rubí (ACR), la Coordinadora d’Unitat Popular (CUP), Esquerra Unida i Alternavita (EUiA) ha obtingut 3 regidors, un més que la seva formació mare, ACR.

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) ha aguantat l’envestida i tot i presentar-se sense EUiA ha obtingut 2 regidors. Convergència i Unió (CiU) i Partit Popular (PP), en canvi, s’han quedat amb només 2 regidors. El PP és qui més representants perd, en tenia 6, i CiU veu com la seva representació baixa a la meitat. Veïns per Rubí entra al ple local amb 1 regidor.

Terrassa

Jordi Ballart guanya pel PSC amb 9 regidors, Terrassa en Comú es consolida com a segona força amb 6 regidors, tercera posició per ERC amb 4, seguida de C’s i CiU amb 3, perdent tres respecte a fa quatre anys; també PP i CUP han sumat 1 regidor cadascun.

Quant al nombre de vots, el PSC ha aconseguit 23.450, Terrassa en Comú 16.000, ERC 11.217, CiU 10.114, C’s 8.977, CUP 4.785 i PP un total de 4.706. La participació ha estat del 54,49%, amb 1,29% de vots en blanc i un 0,45% de nuls.

Sabadell

Josep Ayuso guanya a Sabadell, la era Bustos ha passat factura, el PSC aconsegueix 5 regidors, Unitat el segueix amb 4 regidors, els mateixos per ERC, Crida i CIU, tots amb 4 cadascú. Ciutadans es conforma amb 3 regidors, Guanyem amb 2 i el PPC amb 1 regidor.

Mataró

David Bote contra tot pronòstic ha guanyat al Maresme, el PSC aconsegueix 6 regidors. CIU es queda amb 5 regidors, ERC-Mes es consolida com a tercera força amb 4 regidors, Volem i Ciutadans es conformen amb 3 regidors cadascú, el PPC i la CUP es reparteixen 4. PXC aconsegueix 1 regidor a l’igual que ICV.

Santa Coloma de Gramanet

Núria Parlon del PSC ha aconseguit 14 regidors i obté la majoria absoluta al municipi. Som Gramanet es consolida com a segona força i aconsegueix 6 regidors. Ciutadans arriba amb força i obté 3 regidors, ICV i el PPC obtenen 2 cadascú.

Reus

CIU ha aconseguit 7 regidors amb 8.265 vots, la CUP 6 edils amb 6.847, C’s té 4 amb 5.556 vots, el PSC té 4 amb 5.291, ERC es conforma amb 2 i 3.407, el PP té 2 regidors amb 3.082 i Llaura Reus altres 2 amb 2.476. En 2011, CiU s’havia imposat en les eleccions en aconseguir 10 regidors, enfront dels 8 assolits pel PSC, els 6 del PP, 2 de Llaura Reus i un de CUP.

Cornellà

Els Socialistes guanyen amb 11 regidors i un 38% dels vots, En Comú arriba com a segona força amb 5 regidors, Ciutadans puja fins als 3 regidors. Esquerra es conforma amb 2 regidors els mateixos que ICV i el PPC.

Sant Cugat del Vallés

CIU perd 4 regidors i es queda amb 11. La sorpresa és la CUP que puja i dobla els que tenia, 4 regidors, Ciutadans irromp a l’ajuntament amb 3 regidors igual que ERC. ICV es queda amb 2 regidors i el PP i PSC amb 1 cadascú-

Sant Boi

CIU manté el pols i guanya amb 4 regidors i un 52% dels vots, ERC entra amb força i aconsegueix 3 regidors amb un 45% dels vots.

Manresa

CIU perd 2 regidors a la capital del Bages i es queda amb 9 edils, ERC guanya 4 i té 7 regidors, la CUP guanya 1 i es conforma amb 3 edils. El PSC té 3 regidors, Ciutadans es conforma amb 2 regidors i DM completa l’ajuntament amb 1 regidor.

Vilanova i la Geltrú

CIU per 3 regidors i es conforma amb 6 edils, el PSC perd 3 i es queda amb 5 regidors. La CUP puja i té 5 regidors, ERC amb 4 edils. Ciutadans irromp amb 2 edils, SOMVNG també té 2 regidors i PPC es queda amb 1 edil.

El Prat del Llobregat

ICV aguanta el tipus i manté els 11 regidors, el PSC es conforma amb 4 edils, el PPC, ERC, Se Puede i Ciutadans es reparteixen 2 edils cadascú. Guanyem i CIU completen els regidors amb 1 cadascú.

Si vols veure els resultats del teu municipi entra aquí

tot els resultats de les eleccions 2015