El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquest dimarts que elegirà “el millor camí cap a la independència”, sense precisar quina serà la fórmula que elegirà perquè els catalans validin o no aquest projecte polític.

Ho ha dit en un apunt a Twitter després que d’unes paraules seves d’aquest dilluns s’interpretés que el Govern ha refredat l’opció de convocar un referèndum unilateral d’independència.

Puigdemont ha afirmat que el referèndum és el millor mecanisme per validar una proposta d’aquestes característiques, però ha afegit que només ho convocaria si ho veia “factible” i amb la certesa que el seu resultat fora vinculant.

El president ha assegurat aquest dimarts que no ha refredat res: “Dient el mateix, un dia dóna la impressió que escalfes, i l’endemà que refredes. Estem on estàvem: anant pel millor camí cap a la independència”.

El Govern preveu ara com ara tres vies per sotmetre a les urnes el projecte independentista: un referèndum pactat -molt difícil davant de la negativa de l’Estat, un referèndum unilateral o unes “eleccions constituents”.

El punt clau d’aquest debat és que el soci parlamentari de JxSí, la CUP, exigeix que el mecanisme sigui el referèndum unilateral, una cosa a la qual el Govern no tanca la porta, però tampoc avala.