Elon Musk: “La IA podria provocar el dia del judici final”

  0
  Elon Musk: “La IA podria provocar el dia del judici final”

  Elon Musk: “La IA podria provocar el dia del judici final”

  Elon Musk ens ha recordat l’important que és “mantenir a ratlla a la IA

  Continuant amb el fil de l’article sobre Stephen Hawking sobre la intel·ligència artificial (IA) que publiquem fa mesos, el físic Elon Musk (co fundador d’empreses com Paypal o Tesla Motors) ha dit que La IA pot provocar el dia del judici final, però sigues com evitar-ho.

  No hi ha dubte que la Intel·ligència Artificial ja forma part de les nostres vides. A poc a poc s’ha anat integrant en ella i gairebé sense adonar-nos convivim amb ella amb total naturalitat. Parlem d’ordinadors capaços de prendre decisions en funció de diverses circumstàncies (per als programadors, els condicionals), els assistents de veu (Siri, Cortana…) que interpreten el que els diem i ens responen en conseqüència, etc. Però la IA va molt més enllà. En aquesta web us hem parlat a vegades que aquesta tecnologia cada vegada està més desenvolupada, fins al punt que ja hi ha “robots” capaços d’aprendre o de reparar-se a si mateixos.

  Elon Musk: “La IA podria provocar el dia del judici final”

  Ja el prestigiós físic teòric Stephen Hawking entre uns altres va dir que la IA seria el pitjor error de la humanitat, però encara érem a temps d’intentar evitar el desastre. Ho hem vist en llibres com “Jo, Robot” de Asimov, i fins i tot en les cèlebres pel·lícules de la saga “Terminator” o “Matrix”, on les màquines han evolucionat a un nivell tal que decideixen que ja no necessiten a l’ésser humà i poden valer-se per si mateixes. I de fet hi ha molts personatges que afirmen que “el moment de la IA arribarà”.

  Després de la recent estrena de l’última pel·lícula de la saga Terminator, Elon Musk ens ha recordat l’important que és “mantenir a ratlla a la IA”, és a dir, que la humanitat ha de ser capaç de definir una sèrie de regles i límits que la IA mai hagi de poder sobrepassar. Efectivament, alguna cosa semblat a les tres lleis de la robòtica d’Isaac Asimov.

  Elon Musk: “La IA podria provocar el dia del judici final”

  Això que us estem explicant pot semblar paranoic o fora de lloc, però gens més lluny de la realitat. Estem creant “éssers” amb intel·ligència pròpia, i pot arribar el dia en el qual efectivament decideixin que ja no necessiten a l’ésser humà per subsistir. I no és ximpleria. Ja existeix un “institut del futur de la vida” encarregat d’aquests temes, i en el qual col·laboren celebritats (tan econòmicament com activament) com Morgan Freeman, Stephen Hawking o Elon Musk. Mireu quin quadre.

  Elon Musk: “La IA podria provocar el dia del judici final”

  La IA ens facilita la vida, d’això no hi ha dubte. Però també cal anar amb compte i establir uns límits (de fet ja existeix un acord entre Google, Microsoft i Facebook entre altres empreses per delimitar què puguis i què no pot fer la IA dels seus sistemes). Estem avisats. Tanta gent brillant no pot estar equivocada al mateix temps…