Els 62 diputats de JxSí es reuneixen al Parlament dijous

0
Parlament de Catalunya
EP: Parlament de catalunya
Parlament de Catalunya
EP: Parlament de catalunya

La primera vegada després de del 27S

EP/ Redacció. Els 62 diputats de Junts pel Sí es reuniran per primera vegada aquest dijous al Parlament una vegada celebrades les eleccions catalanes del 27S per començar a canalitzar l’organització i dinàmica del grup.

Serà la primera trobada en què molts dels integrants de la llista es veuran les cares, i ja s’estan estudiant possibles noms i perfils per ocupar la Mesa del Parlament i per al càrrec de president i portaveu de grup.

Fonts de la candidatura han explicat a Europa Press que han de buscar l’equilibri però volen assegurar-se la majoria independentista, i més en preveure que serà una legislatura complicada, per la qual cosa volen membres amb experiència i capacitat per defensar-se dels embats que puguin arribar des de l’oposició i el Govern espanyol.

[quote]  Per preparar la reunió de dijous al Parlament hi han acudit de Junts pel Sí, Raül Romeva; per CDC, Josep Rull, Lluís Corominas i Jordi Turull, i per ERC, Marta Rovira i Anna Simó.[/quote]

Molts d’ells també van estar presents a la cambra catalana dimarts amb l’objectiu d’organitzar un grup en què hi haurà membres de quatre partits: CDC, ERC, MES i Demòcrates de Catalunya, a més d’independents com el cantautor Lluís Llach i l’economista Oriol Amat.

Segons els acords tancats al principi, la Presidència del Parlament és per als republicans, mentre que tot apunta que CDC lideraria el grup parlamentari, tot i que les esmentades fonts insisteixen que hi ha variables que poden modificar alguns aspectes.