Els alcaldes del Vallès Occidental demanen una reunió amb el conseller Comín

0
consell comarcal, Vallès Occidental, Comín
Foto: Europa Press

El consell comarcal del Vallès Occidental fan un front comú per la millora de l’atenció sanitària als seus municipis, amb la creació d’una Taula de Salut en la que emplacen el conseller Antoni Comín a reunir-s’hi

 

El Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental, a proposta del tercer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Rubí, Rafael Güeto, ha acordat demanar al departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que es reactivin les infraestructures sanitàries que van quedar paralitzades en el seu moment per culpa de la crisi econòmica.

Els municipis del Vallès Occidental estan treballant conjuntament per revertir la situació de col·lapse en l’atenció sanitària que els darrers anys s’està vivint al territori. Tot i no tenir competències en aquest àmbit, des dels municipis es considera que els ajuntaments no es poden quedar al marge d’aquesta problemàtica atès que afecta directament la ciutadania.

A la comarca existeix certa preocupació per la situació dels serveis sanitaris, de les urgències als hospitals, l’atenció als Centres d’Atenció Primària (CAP) i les llistes d’espera. Per això, els alcaldes i alcaldesses de la comarca han aprovat crear, en el marc del Consell Comarcal del Vallès Occidental, una Taula comarcal de Salut formada pels ajuntaments per tal de defensar la millora de l’atenció sanitària a la zona.

La Taula vol ser una veu comuna que permeti actuar davant la Generalitat de Catalunya per pal·liar els dèficits que actualment pateix el sistema sanitari fruit de la disminució del pressupost acumulada els darrers anys i que afecta les llistes d’espera, les urgències, les derivacions, el tancament de llits o l’atenció en salut mental, entre d’altres qüestions.

Els propers dies se sol·licitarà al conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, una reunió amb el Consell d’alcaldes i alcaldesses de la comarca per abordar les diferents qüestions que afecten a l’atenció sanitària al nostre territori i les inquietuds dels diferents municipis.