S’inaugura una nova exposició al Vinseum de Vilafranca

0

‘Els altres Noucentistes’ al Vinseum de Vilafranca fins al 24 de gener de 2016

Aquest dissabte, 21 de novembre, s’inaugura al Vinseum – Museu de les Cultures del Vi de Catalunya de Vilafranca del Penedès l’exposició itinerant ‘Els altres Noucentistes‘, una producció de Cultura de la Diputació de Barcelona que vol reinterpretar el moviment cultural que es va desplegar a Catalunya entre 1906 i 1923. El diputat de Cultura, Juanjo Puigcorbé, participarà a la inauguració, que tindrà lloc a les 13h.

‘Els altres Noucentistes’ vol mostrar la grandesa, però també la complexitat del Noucentisme en el terreny de les arts i dels oficis per mitjà d’un seguit d’obres que pertanyen a les col·leccions dels equipaments de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona. Es tracta d’obres d’autors que no sempre han estat adscrits a aquest moviment, tot i que les peces seleccionades potser poden incloure-s’hi.

Aquesta exposició té un fil conductor temàtic que permet agrupar les obres en cinc grans àmbits: La Mancomunitat i el Noucentisme, El territori i la gent, L’exaltació dels oficis artístics, La impremta com a bell art i Cap a la modernitat.

La mostra, que es podrà visitar al Vinseum fins al 24 de gener de 2016, inclou un espai de documentació perquè el visitant pugui contemplar i aprofundir sobre el Noucentisme tot consultant una selecció de publicacions especialitzades sobre aquest moviment.