Els arbres madurs ocupen el 2% de la superfície

0
boscs de catalunya - Diari Català
Foto de catalunyaplants
Foto de catalunyaplants
Foto de catalunyaplants

Els arbres madurs ocupen el 2% de la superfície boscosa de Catalunya

Els boscos d’arbres madurs ocupen el 2% de la superfície boscosa de Catalunya, una proporció “extremadament reduïda”, ha informat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat en un comunicat.

La directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, ha presidit aquest divendres el tancament d’un seminari tècnic sobre els boscos madurs al Parc Natural dels Ports, que té 20 arbres declarats com a monumentals.

Es tracta dels ecosistemes “més complexos, rics i estables de Catalunya”, però també són dels més escassos, si bé han de ser preservats per convertir-se en un referent respecte a la gestió forestal sostenible de la resta de boscos.

Catalunya és un territori eminentment forestal però hi abunden els boscos joves, sovint espessos que, des de fa més de mig segle, incrementen any rere any la superfície, mentre que els madurs ocupen un espai molt reduït.

“L’estat de conservació dels boscos d’un país indica el respecte i l’estima que tenen els seus habitants per la naturalesa”, ha expressat la responsable catalana de Polítiques Ambientals.