Els autobusos de Barcelona faran vaga parcial aquest dimecres

0
TMB, sou
Foto: TMB
TMB
EP: TMB

La vaga serà entre de 10.30 a 15.30

El servei d’autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) podrà quedar afectat aquest dimecres per la convocatòria d’una vaga parcial entre les 10.30 i les 15.30 hores.

La Conselleria d’Empresa i Ocupació de la Generalitat ha marcat uns serveis mínims del 20%, i el grau d’afectació dependrà del seguiment que tingui la convocatòria, ha destacat TMB aquest dimarts en un comunicat.

Ha detallat que el servei serà l’habitual fins a les 10.30 hores, i després els conductors que segueixin la vaga i no tinguin assignats serveis mínims retiraran els vehicles una vegada arribin a la terminal, i recuperaran la normalitat a les 15.30.

La vaga ha estat convocada per la secció sindical de CGT a Autobusos de TMB, la CNT, l’Associació de Conductors de Transport Urbà de Barcelona (Actub), la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i Bescanvi Sindical en contra de la privatització del transport públic i per la negociació del conveni col·lectiu.

Els treballadors estan convocats a una assemblea a les 12.00 hores per abordar la negociació del conveni col·lectiu, sobre la qual TMB ha assegurat que ha fet propostes de manteniment o millora del poder adquisitiu dels sous i de la continuïtat dels sistemes de descans i jubilació parcial.