Els Cleveland Cavaliers van decidir aquest divendres trencar la relació contractual amb el tècnic israelià tot i anar primers a la Conferència Est 

Una noticia sorprenent. De fet, el més destacat en el que va de 2016 a l’NBA. Els Cavaliers van anunciar aquest divendres, sense que ningú s’ho esperés, l’adéu de David Blatt com a “head coach” dels d’Ohio. I això que lideren la Conferència Est amb un balanç de 30 victòries i 11 derrotes (són el quart millor equip de tota la competició).

El seu substitut serà Tyronne Lue, el fins ara assistent de David Blatt i que com a jugador va guanyar dos anells de campió de l’NBA amb els Lakers als anys 2001 i 2002.

El motiu principal, segons les primeres especulacions, seria la contundent derrota dels Cavaliers a casa contra els Warriors de Curry fa uns dies. I és que alguns mitjans estadounidencs parlen d’un possible toc d’atenció que la plantilla hauria focalitzat per complet en David Blatt.

Un somni inoblidable 

David Blatt s’acomiada així de la franquícia que li va permetre complir el seu somni a l’estiu del 2014, arribant a l’NBA i conduint als Cavs de Lebron James a les Finals (perdent-les contra els Warriors).

El tècnic ha escrit una carta als seus jugadors i a l’afició:“Estic molt agraït d’haver tingut l’oportunitat de dirigir com a primer entrenador als Cleveland Cavaliers. Vull donar les gràcies a Dan Gilbert i David Griffin per donar-me aquesta oportunitat i ha estat un honor per a mi haver treballat al costat d’un grup de jugadors com Lebron James, Kyrie Irving i Kevin Love, així com la resta de la plantilla. També vull expressar la meva extrema gratitud al meu equip tècnic. Estic en deute amb ells per la seva professionalitat, el seu treball dur, la seva lleialtat i la seva amistat. Estic orgullós del que hem aconseguit sent jo primer entrenador i els desitjo als Cavaliers el millor en el que resta de temporada i més enllà”.