Els clubs de la Premier League han arribat a un acord amb el qual els aficionats visitants no hauran de pagar més de 30 lliures per obtenir cada entrada

El futbol anglès ha donat un altre pas de gegant per seguir mantenint el clàssic ambient dels seus estadis, que és el que fa única la Premier League. Els clubs de la lliga han arribat a un acord per fixar un preu màxim de les entrades per als seguidors de l’afició del club visitant que serà de 30 lliures esterlines, uns 39 euros.

L’acord s’ha tancat per a les tres properes temporades. Al comunicat, la Premier League diu que “els aficionats visitants tenen un estatus únic” i que són “essencials per a la atmosfera dels partits”, estimulant “la resposta dels aficionats locals, el que distingeix els partits de la Barclays Premier League dels d’altres lligues”.

Tenint en compte que el sou mínim del Regne Unit és de 1.509 euros, el doble que el d’Espanya, de 756 euros, el preu de les entrades es torna molt assequible. Els aficionats demanaven que el preu màxim es fixés en 20 lliures esterlines (uns 26 euros), però finalment s’ha establert que aquest límit serà de 30 lliures. La mitja d’assistència de la Premier League és molt alta, amb 13 equips dels 20 superant el 96 per cent de capacitat de l’estadi i només tres per sota del 90 per cent.