Els crancs de riu autòctons tornen a Catalunya

0
crancs de rius autoctons - Diari Català
Escolars alliberen crancs de riu autòctons
crancs de rius autoctons - Diari Català
Escolars alliberen crancs de riu autòctons

Les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga es repoblen amb crancs de riu autòctons

Escolars han participat aquest dimarts en l’alliberament de dos sectors de la riera de Ridaura (Girona) de crancs de riu autòctons per repoblar les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga, en un acció emmarcada en el projecte Life Potamo Fauna.

La repoblació vol recuperar el cranc de riu de potes blanques, i el projecte preveu que aquesta tardor es reintrodueixin uns 1.500 exemplars, ha informat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat en un comunicat.

Fins a 2017, any de finalització del projecte, els reforços es portaran a terme a vuit sectors: Alta Garrotxa-Massís de les Salines; zona volcànica de la Garrotxa; Riberes de l’Alt Ter; Sistema Transversal Català; riu Fluvià; riu Llémena; muntanyes de Rocacorba-Puig de la Banya, i rieres de Xuclà i Riudellques.

A la conca del riu Fluvià fa més de 20 anys que es treballa amb el coneixement d’aquesta espècie i deu en el pla de recuperació, i el 2004 es va crear el Centre de Reproducció del Cranc de Riu Autòcton a Olot (Girona).

Life Potamo Fauna és un projecte de quatre anys de durada (2014-2017), finançat per fons europeus al 50%, i a més del cranc de riu de potes blanques s’incideix en la conservació d’altres espècies amenaçades i en la lluita contra espècies exòtiques invasores.